O companie de distribuţie din Ungaria a fost amendată miercuri pentru că nu a difuzat un avertisment cu privire la o carte pentru copii care se referea la părinţi homosexuali, cu câteva ore înaintea intrării în vigoare a unei legi anti-LGBT controversate, transmite AFP.

Cartea de istorie, o traducere în ungară a volumului ”Early One Morning”, scris de americanul Lawrence Schimel, se referă la o familie parentală LGBT şi a fost publicată de ”Fundaţia pentru familii curcubeu”, o organizaţie neguvernamentală care apără drepturile persoanelor LGBT.

Dar firma de distribuţie, al cărei nume nu a fost dezvăluit presei, a încălcat legea privind concurenţa loială, potrivit comisarului numit de guvern Richard Tarnai, şi a fost nevoită să plătească o amendă de 250.000 de forinţi (700 de euro).

”Familiile curcubeu sunt total normale. Sexualitatea părinţilor nu este un subiect de carte”, a scris pe Facebook editura care a publicat cartea.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Comisia Europeană a ameninţat miercuri cu lansarea unei proceduri de infringement contra Ungariei dacă aceasta nu îşi ”corectează” acest nou act normativ.

În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul comunitar poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni.

sursa: agerpres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus