Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită și în acest an de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” din Deva cu o suită de manifestări menite să reînvie un moment de o importanță crucială în istoria patriei.

Cu steaguri tricolore în mâini, zeci de elevi vor străbate, în ziua de 22 ianuarie 2016, începând cu ora 09.45, strada 1 Decembrie 1918, cu un popas simbolic în fața plăcii memoriale de pe clădirea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, locul hotelului în care a poposit domnitorul Alexandru Ioan Cuza în 22 februarie 1866, în drumul său spre exil. Coloana de tineri va intra apoi în curtea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” din Deva, unde se va dansa tradiționala Horă a Unirii, una dintre cele mai îndrăgite melodii patriotice românești, un cântec care nu cunoaște vârstă și care a fost iubit de zeci de generații de români.

După acest moment, în Sala de Lectură a Bibliotecii, va urma o evocare intitulată Alexandru Ioan Cuza, Domnul Unirii, la care vor lua parte elevi ai claselor III-IV. Ca de obicei, în finalul prezentării, vor fi adresate întrebări, iar răspunsurile corecte vor fi recompensate cu premii constând în diplome și cărți oferite de Biblioteca Județeană. Fără îndoială, și în acest an, Ziua Unirii Principatelor Române va aduce la bibliotecă un mare număr de prieteni, de tineri doritori să cunoască istoria României.   

Comunicat Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus