Conducerea Primăriei Municipiului Deva a avut luni o primă întâlnire cu reprezentanții Universității “Niccolo Cusano” din Roma (Italia) care vor să-și extindă activitatea didactică în România.

Municipiul Deva are șanse să fie localitatea în care italienii de la Università degli Studi „Niccolò Cusano – Telematica Roma ar putea deschide o filială pentru studenții români. Reprezentanții Universității au discutat luni cu primarul Petru Mărginean pe tema proiectului pe care îl propun.

Instituția de învățământ superior din Italia a fost reprezentată de prof. Giuseppe Arnone de la Centrul de predare din Agrigento (Insula Sicilia).

„Avem peste 12.000 de studenți în Italia, iar la Deva suntem interesați să deschidem o filială pentru tinerii de aici. Intenționăm să amenajăm și un campus universitar, însă înainte de toate trebuie să facem un studiu pentru a vedea ce specializări se cer pe piața muncii”, a declarat prof. Giuseppe Arnone.

La rândul lor, reprezentanții administrației locale s-au arătat dispuși să spriine un astfel de proiect. „Ne putem ocupa de acreditare, avem infrastructură, clădiri disponibile, rămâne doar să vedem ce ofertă educațională vor propune colegii din Italia”, a declarat Petru Mărginean.

Universitatea “Niccolo Cusano” din Roma a fost înființată în anul 2006, iar în România colaborează cu Universitatea „Dimitrie Cantemir”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus