Master în Sisteme Informatice de Afaceri oferit de Universitate, în colaborare cu Dräxlmaier Group

Consecventă strategiei sale de creștere a calității actului educațional în România și de a facilita inserția pe piața muncii a viitorilor absolvenți, Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, cu sprijinul Dräxlmaier, a conturat programul de masterat – “Business Information Systems” (Sisteme Informatice de Afaceri). Programul masteral se va axa pe discipline orientate către SAP (Module de bază SAP, Solution Manager, Programare ABAP, Business Warehouse și Business Intelligence), care este de fapt partea cea mai importantă a sistemelor informatice de afaceri din cadrul celor mai multe companii multinaționale. Acest program masteral este inclus în TOP 100 World Wide Best Masters Of E-Business de către agenția de ranking „Eduniversal”.

Din moment ce pentru noi prioritar este viitorul studenților noștri, trebuie să facem față cerințelor pieței și să formăm și specialiști în SAP. Am acceptat cu bucurie colaborarea și sprijinul  Dräxlmaier Group, ca partener exclusiv al acestui program masteral și cred cu tărie că va fi un program masteral de succes”, a spus Decanul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Conf. univ. dr. Ovidiu Megan.

Programul masteral a fost conceput și organizat ca o completare a ofertei educaționale a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, pentru a asigura continuitatea programelor de studiu și pentru a obține o formare profesională de înaltă calitate pentru studenți.

Dräxlmaier Group va susține proiectul atât din punct de vedere financiar, cât și din punctul de vedere al formării cadrelor didactice din cadrul FEAA. Cadrele didactice FEAA vor petrece peste 1500 de ore la Dräxlmaier Timișoara, ceea ce constituie un avantaj pentru a-și actualiza și îmbunătăți abilitățile în SAP, la cele mai noi standarde tehnologice. Experții SAP de la Dräxlmaier vor ajuta la crearea de materiale didactice și vor oferi suport pe toată perioada cursurilor practice“, a spus dl. Laval Valerian, director comercial la Dräxlmaier Group.

Acest tip de colaborare care implică și reproiectarea curriculei este unică în România și va aduce o perspectivă axată pe business în sistemul educațional universitar existent.

Prin această inițiativă, Universitatea de Vest întărește relația cu mediul de afaceri, cu multinaționalele prezente pe piața locală. Răspundem, astfel, solicitărilor din partea acestora în vederea pregătirii de specialiști în sisteme informatice de afaceri. Este un plus de valoare adus de Universitate și face parte dintr-o strategie continuă a dezvoltării ofertei educaționale”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În mod cert, câștigătorii acestui program sunt studenții, care vor avea oportunitatea de a deveni experți SAP și vor avea șanse crescute de a-și găsi un loc de muncă bine plătit după absolvire. Parteneriatul va avea un impact major și asupra sectorului de afaceri local, care va putea recruta absolvenți bine pregătiți în domeniul SAP.

Studenții se pot înscrie la noul program masteral Business Information Systems (Sisteme Informatice de Afaceri) începând cu luna iulie a acestui an, la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Mai multe detalii despre Business Information Systems se pot găsi pe pagina www.infoec.ro

SURSA: Comunicat de presă

SURSA foto: pressalert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus