Consiliul Județean Hunedoara a atras fonduri europene pentru extinderea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie a acestui an și, în prezent, se derulează licitația pentru proiectul tehnic.

În cadrul acestui proiect, UPU va fi extinsă cu nou corp de clădire, în suprafaţă construită de 388 metri pătrați, cu un regim de înălțime P+1E.

Noul imobil va fi legat funcțional de corpul existent, rezultând o suprafață construită a UPU de 988 mp. Spațiul va găzdui diferite cabinete medicale, un laborator pentru analize în regim de urgență, spații de evaluare și tratament, grupuri sanitare etc.

Proiectul prevede totodată dotarea UPU cu echipamente medicale performante (electrocardiograf, defibrilatoare externe automate etc.), cu mobilier și toate ustensilele necesare.

Valoarea totală a investiției este de 6.836.050,01 lei, din care 6.699.328,99 lei fonduri nerambursabile. Cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Hunedoara este în valoare de 136.721,02 lei. Durata de implementare este de 13 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus