În schimb, are alte condiții pentru Guvernul Orban

Alianța USR-PLUS transmite într-un comunicat de presă că a constatat că „nu există voință politică pentru declanșarea anticipatelor”, motiv pentru care renunță la această solicitare, urmând să susțină un guvern minoritar de tranziție doar după împlinirea anumitor condiții. Printre ele se numără alegerea primarilor în două tururi, adoptarea inițiativei Fără Penali, desființarea legii recursului compensatoriu și desemnarea comisarului european.

„Dacă există o majoritate, atunci aceste proiecte vor trece. Dacă nu există, atunci guvernul Orban va fi mereu prizonierul partidelor pesediste din Parlament”, susține Dan Barna.

De asemenea, pentru ca parlamentarii partidului să-și dea votul guvernului de tranziție, USR solicită ca din Guvernului Orban să nu facă parte persoane fără pregătire sau cu probleme de integritate.

Comunicatul integral al USR:

„Constatând lipsa de voință politică pentru declanșarea rapidă a unor alegeri anticipate, Alianța USR PLUS reiterează posibilitatea de a acorda votul de învestitură unui guvern minoritar de tranziție, dar numai cu îndeplinirea anumitor condiții. Îndeplinirea acestor condiții, până la votul de învestitură, ar constitui o minimă dovadă de bună credință privind direcția României în perioada următoare.

„Am sperat până în ultima clipă că domnul președinte Iohannis va înțelege cât de important este ca PSD să nu mai primească încă o șansă, obținând răgazul să se refacă. Am sperat că ne vom mobiliza rapid pentru declanșarea anticipatelor, astfel încât să putem face reformele profunde de care România are nevoie, să nu repetăm scenariul din 2016, iar PSD să nu mai revină la guvernare pentru 10 ani de acum înainte. Domnul președinte a decis altceva. Prin urmare, noi ne reafirmăm intenția de a vota un guvern de tranziție cu îndeplinirea câtorva condiții clare, începând cu alegerea primarilor în două tururi”, a declarat Dan Barna, președintele USR și candidatul USR PLUS la prezidențiale.

„Cerem președintelui Iohannis și premierului desemnat Orban ca în procesul de formare a majorității necesare învestirii guvernului să includă și condițiile USR PLUS. Altfel, USR nu va da votul de învestitură în Parlament. Toate condițiile noastre pot fi îndeplinite de Parlament într-o zi de muncă. Dacă există o majoritate, atunci aceste proiecte vor trece. Dacă nu există, atunci guvernul Orban va fi mereu prizonierul partidelor pesediste din Parlament. Un guvern prizonier al pesedismului nu va fi nici mai bun nici mai folositor oamenilor decât un cabinet pesedist cu acte in regula”, a explicat Dan Barna.

Pachetul legislativ trebuie să vizeze următoarele modificări:

– Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

– Adoptarea inițiativei „Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

– Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.

– Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

Celelalte obiective legate de cuprinsul mandatului noului Guvern vor fi discutate cu Premierul desemnat.

De asemenea, pentru ca parlamentarii USR să-și dea votul guvernului de tranziție este nevoie ca din echipa guvernamentală să nu facă parte persoane fără pregătire, persoane cu probleme de integritate sau susținători ai USL-ului de tristă amintire.

România are nevoie de reforme reale și profunde, nu doar de mimarea acestora și de schimbarea unor baroni locali cu alți baroni locali.”

Sursa: Diigi24.ro

7 răspunsuri

 1. HABARN@AM.usr' Lucrul bine facut spune:

  Asteptam ultimele noutati din rapoartele Reis Project despre afacerile haBARAutului cu bani europeni.

  • Este singurul lucru care te intereseaza? Pe mine ma intereseaza pe unde curge laptele si mierea dupa o guvernare “securisto-comunista” de 30 de ani.

   • mesaj@gica.hd' Anticoruptie fara frontiere spune:

    Pare ca o parte semnificativa s-a scurs in buzunarele haBARNAutului, ale lui Dragos Paslaru si ale altor baieti si fete din gasca USR +.
    Ar trebui vazut mai exact cat si la cine. Daca Dragnea a intrat in puscarie pentru cateva mii de Euro incasati de niste angajate fictive, cam ce crezi ca ar trebui sa pateasca cine a sifonat milioane din fondurile Europene ? Poate ne lamureste Codruta (Doamna din sufrageria lui Oprea)….

    • USR e un alt partid de lepre, la fel ca cele prezente pe “piata” roamneasca in prezent. Sau ai impresia ca ei sunt mierea si laptele din tara asta? Un partid de Ciolosari, pe care naivii ii voteaza orbeste, ca asa-i romanu’…prost si fudul..

     • “un alt partid de lepre”? Concluzia este atunci ca toate partidele sunt pline de lepre si ca aceste lepre au fost votate de oamenii care se aseamana,deci tot de lepre.

 2. Cred ca iti inteleg exasperarea dar, din pacate, toate partidele noastre de succes, sunt virusate in mod iremediabil. Si cu cat au mai mult succes cu atat mai rau. In cazul USR, ceeace socheaza este ca desi format din tineri aparent imaculati, la o cercetare mai atenta se dovedesc a fi la fel ca ceilalti si pe deasupra, au pretentia sa conduca Romania fara sa fi realizat nimic notabil inainte. Ce-i caracterizeaza cel mai bine fiind tupeul. Vezi Julien Ciolos, Dan Barna, Dragos Paslaru, Clotilde Armand, etc. etc….
  In rest…. aceeasi mizerie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus