Ministerul Sănătății a înființat o comisie care are ca scop analiza posibilității introducerii în România a canabisului medicinal.

Așa cum se întâmplă în mai multe țări din Europa, persoanele din țara noastră care suferă de anumite afecțiuni ar putea folosi, în mod legal, canabisul medicinal.

În acest sens, Ministerul Sănătății (MS) a înființat recent o comisie care are ca scop analiza posibilității introducerii în România a canabisului medicinal.

După cum se precizează într-un comunicat recent al MS, autoritățile din România iau în calcul legalizarea canabisului medicinal. Mai exact, pentru a analiza posibilitatea de a introduce în medicina din țara noastră a canabisului medicinal ca terapie adjuvantă în bolile cronice, recent a avut loc o primă întâlnire a unui grup de lucru înființat de MS.

Potrivit comunicatului, medicamentele ce conțin canabis pot fi folosite cu succes în tratamentul adjuvant al epilepsiilor rare, precum sindromul Dravet și Lennox-Gastaut. Un astfel de medicament util bolnavilor de epilepsie (Epidiolex) se comercializează momentan doar în Statele Unite ale Americii, dar e posibil ca acest medicament să fie autorizat curând și în Europa.

Grupul de lucru înființat de MS e format din reprezentanți ai ministerului, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Agenției Naționale a Medicamentului, șefi ai comisiilor de specialitate neurologie pediatrica, psihiatrie adulți și psihiatrie pediatrica, dar și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

Totuși, chiar dacă va fi permis consumul canabisului în scopuri medicale, el nu va putea fi folosit de către toți românii, ci doar de cei care suferă de afecțiuni cronice și numai la recomandarea unui medic. Așadar, în momentul de față, nu se discută legalizarea consumului de canabis în scop recreațional.

 

Un răspuns

  1. Exact drogați ”medical” mai lipsesc la volan pe drumurile și așa periculoase ale scumpei noastre patrii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus