El a afirmat că se va decide în cadrul partidului dacă parlamentarii vor fi prezenţi în bănci în ziua în care se va vota învestirea Guvernului

Pro România nu va vota învestirea Guvernului PNL, a anunţat, miercuri, liderul formaţiunii, Victor Ponta.

„Nu era nicio surpriză faptul că noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru învestirea Guvernului PNL. Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban, pur şi simplu, pentru că suntem un partid nou, în creştere. Suntem singurul partid care în acest moment mai apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga. Din păcate, PSD, după cum aţi văzut, a degenerat într-o grupare baronialo-analfabetă şi, din acest motiv, vom susţine un Guvern doar atunci când vom fi convinşi că proiectele de competenţă, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt garantate şi reprezentate”, a declarat Ponta, la finalul întâlnirii avute cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

El a adăugat că a fost prim-ministru patru ani cu o majoritate serioasă şi cu toate astea tot a avut “o sarcină grea”.

„Să guvernezi fără majoritate şi cu patru partide, ALDE, PMP, UDMR, USR, care au interese total diferite şi care nu se înţeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunţe va fi foarte dificil, dar sper să reuşească. Ne-am înţeles pe un singur lucru, vom susţine, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Din punctul nostru de vedere, se pot realiza şi au şi sens pentru binele nostru al tuturor, să le facem odată cu cele locale sau oricum în aceeaşi perioadă, în aşa fel încât din luna mai sau iunie România să ştie foarte clar cine e primar, cine e preşedinte de Consiliu judeţean, cine e parlamentar, cine prim-ministru şi Guvern, să nu stăm tot anul viitor, un an de criză în mod evident, în alegeri, pentru că ăsta e un lucru foarte rău. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât Guverne despre care am crezut că au toate datele să reuşească. Eu, de exemplu, nu am votat Guvernul Cioloş, cum l-au votat foştii mei colegi de la PSD şi nu mi-a părut rău niciodată că nu l-am votat. Nu vom vota acest Guvern PNL şi probabil că şi de data aceasta vom avea dreptate”, a menţionat Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a afirmat că se va decide în cadrul partidului dacă parlamentarii vor fi prezenţi în bănci în ziua în care se va vota învestirea Guvernului.

Potrivit lui Ponta, parlamentarii Pro România vor vota acel Guvern care va răspunde aşteptărilor electoratului partidului şi nu pot fi obligaţi să voteze Guvernul Orban.

„Noi am votat pentru moţiunea de cenzură pentru că Guvernul Dăncilă era un Guvern incompetent, un Guvern incapabil să rezolve problemele ţării. Asta nu înseamnă că o să votăm un alt Guvern pe care nu îl considerăm bun. O să votăm atunci când vom considera că un Guvern răspunde aşteptărilor electoratului nostru. Dacă am rezistat trei ani la toate ameninţările şi presiunile, inclusiv mediatice, ale PSD, mai rezistăm şi acum, ne-am obişnuit să rezistăm. Nu există un Guvern Dăncilă în acest moment, există o grupare oarecum infracţională care încă mai stă la Palatul Victoria şi cred că dacă cei de la PNL doresc cu adevărat să schimbe această grupare de acolo trebuie să vină cu o soluţie sustenabilă, competentă şi un proiect serios”, a conchis el.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus