Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat pentru Hunedoara Liberă că atât managerul Spitalului Județean Deva, cât și directorul medical au demisionat: „E oficial! Au demisionat atât Silviu Didilescu, cât și dr. Claudiu Antal. Miercuri sau joi va veni la Deva ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”.

Potecă a spus că a vorbit cu ministrul Nelu Tătaru și cu Raed Arafat despre această situație  și prima opțiune este de a găsi o persoană care să poată implementa un plan și să îi convingă pe medici de viabilitatea lui.

Totodată, au fost discuții informale privind o eventuală preluare a conducerii de către medici militari, dar decizia finală va fi luată la nivelul ministerului, a spus prefectul.

În spitalul dedicat tratării cazurilor de coronavirus, sunt internați 105 pacienți, 26 fiind internai luni.

Prefectul a atras atenția că dacă se continuă acest ritm al internărilor, spitalul se va aglomera și nu va mai face față.

La spitalul Deva au fost șase medici confirmați pozitiv la acest virus, trei au fost tratați în unitatea sanitară, iar trei au fost tratați la Timișoara. Starea lor este bună, a spus Potecă.

Prefectul a declarat că stocurile de echipamente sunt suficiente, dar cele de medicamente nu. (Digi24.ro)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că așteaptă ca autoritățile locale să îi facă o propunere pentru conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva, după ce Silviu Didilescu, managerul unității sanitare, și dr. Claudiu Antal, directorul medical, și-au înaintat demisiile. Tătaru a mai adăugat că dacă nu va numi un director din altă parte.

„Aștept ca autoritățile locale să-mi propună o nouă conducere la Spitalul din Deva. Dacă nu voi numi pe cineva din altă parte”. În prezent, spitalele se află în subordinea Ministerului Sănătății.

Tătaru a spus că va veni zilele acestea la Deva.

 

9 răspunsuri

 1. Pingback: Managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean... - Stiri Online 24h

 2. Mereu probleme la acest spital. Se pare ca e pastila prea amara pentru majoritatea. Dar nu ma mir…in judetul Hunedoara aproape toti cei care tin de administratia publica sunt tratati urat de sefi, sunt aruncati in fata peste tot, iar sefii se ascund in spatele lor, sunt jigniti, facuti carne de tun etc Poate o sa vada si Bucurestiul, candva, ce anormal functioneaza acest judet !

 3. Pingback: Acuzați de abuzuri, șefii Spitalului Județean din Deva au demisionat

 4. Pingback: Acuzați de abuzuri, șefii Spitalului Județean din Deva au demisionat – Banat24

 5. judecornel2017@gmail.com' JUDE CORNEL spune:

  VASILICA POTECĂ PREFECTUL AR TREBUI SA ISi DE DEMiSIA SI Dumnealui Sa Lase Pe Cine Este Capabil Sa Conduca

 6. Pingback: Conducerea Spitalului Județean Deva a demisionat - Coronavirus în România

 7. Pingback: Marionetele PSD fug: Managerul și directorul medical al Spitalului Județean Deva au demisionat - RPTV.RO

 8. Si cam aceasi situatie este in toata tara … sau aproape … putine ar fi cazurile in care nu ar fi asa. Se stie ca judetul Hunedoara este corupt din cale afara … si daca nu ar fi atatea surse de informatie .. pana si Romania Te iubesc care sa ateste asta. Ies astia pusi politic pe pile de la conducere…cum ies ramele dupa ploaie. Abea atunci cand ar trebuii sa faca ceva pe bune … abea tunci ii bate gandul ca poate nu ii bine sa fi numit politic pe o functie .. care poate avea efecte asupra vietii unor oameni. Sunt totusi foarte curios din tara asta … exagerat numita tara… poate din acest wc turcesc… oare dupa ce trece nebunia … cate puscarii vor fi infundate in urma unor anchete care sa verifice fiecare spital la sange impreuna cu conducerile locale. Eu cred sincer ca nu se va intampla nimic … au furat astia au distrus… si dupa o zis ” gata va pupa tata pe portofel am plecat” …. si uite asa ramane ca si cum … un hot ar zice ” de maine .. ma angajez…daaaa am furat o viata si am dat in cap…dar de maine sunt baiat fain ” … si lumea as fie ok cu asta.

 9. Pingback: Conducerea Spitalului Județean Deva și-a dat demisia • DeGardă24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus