Cum răspund reprezentanții CFR Călători la interpelarea deputatului hunedorean Ilie Toma.

Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma, a formulat o nouă interpelare adresată Ministerului Transporturilor în legătură cu reluarea traficului feroviar pe ruta Hunedoara-Simeria.

Parlamentarul hunedorean crede că, odată cu investiția BOSCH de la Simeria se impune redeschiderea circulației.

După interpelarea scrisă către Ministerul Transporturilor, prin care solicitam revenirea asupra hotărârii de a anula circulația trenurilor pe ruta Hunedoara – Simeria, am adresat o nouă interpelare, verbală de această dată, pentru urgentarea rezolvării acestei situații:

„Cu toate că motivarea deciziei a fost că nu se justifică economic rularea trenurilor pe ruta menționată, trebuie să avem în vedere deschiderea unității Bosch de la Simeria, acțiune concretă în acest moment. Naveta pe rută feroviară este o opțiune de care nu trebuie să fie privat nici un locuitor al municipiului Hunedoara, care va opta pentru un loc de muncă la BSH Home Appliance Group, parte a grupului Bosch. Sper în repunerea pe șine a trenurilor, cât mai repede”, susține deputatul PSD.

Reprezentanții Societatății de Transport de Călători CFR S.A. susțin că, din monitorizarea traficului pe ruta Simeria-Hunedoara și retur se constată că numărul mediu de pasageri/zi/tren nu este mai mare de 8.

„Secția de circulație neinteroperabilă, neînchiriată Hunedoara-Simeria a fost prinsă în rezerva CFR S.A., cu patru trenuri pe zi, în vederea scoaterii la licitație pentru închiriere, conform Hotărârii de Guvern nr. 643/2011”, spun reprezentanții companiei.

Parlamentarul hunedorean spune că va continua seria interpelărilor pe tema reluării traficului feroviar, pe ruta Hunedoara – Simeria și retur.

2 răspunsuri

  1. Intrebare : A carui partid era Ministerul Transporturilor cand s-a oprit circulatia (anul acesta 🙂 ).
    Ce vorbim noi aici ? 🙁

    • Simplu: vorbim despre tupeul PSD-istilor care au ajuns sa mimeze “opozitia” critica la adresa guvernului PSD – ALDE – UDMR !
      De fapt asta va fi “strategia” cu care PSD va castiga si alegerile urmatoare fiindca alternativa nu exista. Este…. “Aceeasi mizerie !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus