Vacanța în Bulgaria 2021: Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care vor să plece în sejur pe litoralul bulgăresc. Când se va deschide sezonul extival

Cei care doresc să viziteze în acest an staţiunile bulgărești de la Marea Neagră trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, să fie recuperați după ce au trecut prin boală, sau să prezinte un test PCR negativ. Sezonul turistic de vară al Bulgariei urmează să se deschidă pe 1 mai, conform planurilor guvernamentale.

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat luni Ministerul Turismului din Sofia, scrie agerpres.ro.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi.

Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al celei mai sărace ţări din UE.

sursa: zaiarulunirea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus