Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara anunță că valabilitatea permiselor de conducere care au expirat sau urmează să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se prelungește în mod automat cu 7 luni.

Astfel, în conformitate cu dispoziţiile articolului 7 din Directiva 2006/126/CE şi ale punctului 3 litera (d) din anexa I la directiva menţionată, valabilitatea permiselor de conducere care ar fi expirat sau ar urma să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se consideră că este sau că a fost prelungită cu o perioadă de şapte luni de la data expirării menţionată în fiecare astfel de permis de conducere.

Prin urmare, în cazul preschimbării unui permis de conducere eliberat de un stat membru a cărui valabilitate administrativă a expirat în perioada menţionată, până la emiterea unui permis de conducere similar românesc, se va elibera dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie cu respectarea termenelor prevăzute în Regulament şi a legislaţiei incidente în vigoare.

 

3 răspunsuri

  1. Bun si daca te controleaza politia in tarile UE cum justifici expirarea actului,carpeli tipic romanesti,care e problema daca civilizat si cu programare emiteti acte valabile,ce tara mai procedeaza asa ?

  2. mihaelazamonita@yahoo.com' Zomoniță Mihaela Elena spune:

    Deci dacă mi-a expirat permisul la 07.05.2020 pot să-l fac până în luna decembrie 2020.Cum pot să întru în posesia unei dovezi pana atunc i?

  3. Dovada este directiva europeană…cred ca unii nu stiti sa cititi un text sau articol…mai clar de asa nu se poate…si daca e directiva europeana fiți convinși că au habar de ea si politistii din uniunea europeană, ca doar nu a dat uniunea europeană directiva doar pt Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus