Liderii Sindicatului 'Muntele' de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au încheiat sâmbătă greva foamei declanșată vineri, potrivit Agerpres.

Ajutorul a fost avizat deja de Comisia Europeană, iar sindicaliștii susțin că fără achiziția acestor certificate CEH va fi amendat cu 123,8 milioane euro pentru că nu respectă normele europene de mediu, fapt ce va duce la insolvența și apoi falimentul companiei.

“Această manifestare de protest a fost doar o ultimă atenționare, una extremă, a factorilor de decizie guvernamentali care, prin ignoranța manifestată față de Complexul Energetic Hunedoara, lasă aproape 6.800 de oameni fără locuri de muncă. Ultimele demersuri administrative demonstrează clar că soluțiile identificate de guvernanți pentru CEH sunt foarte puține și foarte greu de aplicat. Riscul de a rămâne fără certificatele de carbon este extrem de crescut, iar riscul ca salariații să nu-și primească salariile, în data de 30 aprilie, este și mai mare”, a declarat sâmbătă președintele Sindicatului ‘Muntele’, Petre Nica.

Sindicaliștii acuză pe o parte dintre parlamentarii hunedoreni că sunt dezinteresați de situația CEH și că s-ar implica în decizia administrativă a societății.

‘Sindicatul Muntele a făcut toate demersurile pentru deblocarea situației, în ciuda dezinteresului manifestat de parlamentarii hunedoreni care și-au asumat această societate ori de câte ori au avut nevoie de masă electorală. Îi anunțăm public pe acești politicieni că Sindicatul Muntele va continua să lupte pentru locurile de muncă și drepturile angajaților CEH, pentru că oamenii pe care îi reprezentăm noi nu trăiesc doar un mandat, așa cum înțeleg politicienii să ne planifice viața. Ei sunt vinovații principali pentru situația CEH, ei și imixtiunile lor în zona administrativă a societății noastre’, se arată într-un comunicat al Sindicatului ‘Muntele’, remis sâmbătă AGERPRES.

Sindicatul ‘Muntele’ avertizează că actuala situație înregistrată la CEH poate genera ample mișcări sociale în Valea Jiului și în județul Hunedoara.

Pe timpul protestului declanșat de sindicaliști la sediul CEH din Petroșani, ministrul Energiei, Andrei Gerea, și directorul general al companiei, Constantin Jujan, au menținut legătura cu liderii aflați în greva foamei, se arată în documentul citat.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Dorin Gligor, i-a anunțat pe protestatari că a solicitat Guvernului să trimită o delegație ministerială în județul Hunedoara pentru a analiza intențiile de reorganizare ale CEH.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Craiova, că acordarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara a fost avizată de către Comisia Europeană.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus