Din cei 751 de candidați înscriși, doar 341 au trecut de proba scrisă, în care trebuiau să completeze un chestionar.

Angajările se vor face pe un număr de 65 de locuri disponibile la EM Livezeni, acolo unde a fost pus în funcţiune un complex mecanizat în stratul de cărbune numărul 13.

Mai mult de jumătate dintre candidaţii care s-au înscris la concursul organizat de Complexul Energetic Hunedoara pentru ocuparea unui post de muncitor necalificat în subteranul minei Livezeni, din Valea Jiului, nu au reuşit să promoveze testul scris prin care trebuiau să completeze un chestionar – transmite AGERPRES.

Conform datelor oficiale, din cei 751 de candidaţi, 341 au reuşit să treacă de examenul scris şi s-au prezentat la proba practică, programată să se încheie în cursul zilei de vineri.

“Personalul va fi angajat să muncească la stratul 13, abataj mecanizat, panoul 2, pentru că acolo este necesară o tură continuă, şapte zile din şapte. Personalul nou angajat va completa locurile rămase libere prin ieşirea la pensie a mai multor mineri”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CEH, Dorina Avram.

Conform datelor oficiale, un număr de 118 persoane se vor pensiona, în acest an, de la EM Livezeni. Dintre acestea, cinci salariaţi şi-au depus deja cererile de pensionare în luna ianuarie.

În ceea ce priveşte proba practică de care trebuie să treacă cei înscrişi la concurs, aceasta constă în testarea capacităţii fizice de a munci în subteran, inclusiv rezistenţa la efort. În acest sens, candidaţii vor trebui să încarce, prin lopătare, 400 de kilograme de sort – material mărunt – peste un obstacol de un metru şi jumătate. Operaţiunea trebuie finalizată în maxim patru minute. Depăşirea acestui timp va duce la descalificarea persoanei respective.

Pe de altă parte, se consideră că încărcarea optimă a materialului ar trebui să fie făcută într-un minut şi jumătate, candidaţii care realizează un timp mai bun decât acesta urmând să fie notaţi cu 10 puncte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus