Liderul Sindicatului Muntele, Petre Nica, a anunțat că, începând de luni, salariații Complexului Energetic Hunedoara vor putea să-și exprime acordul cu privire la declanșarea GREVEI GENERALE! 

Potrivit liderului de sindicat, reprezentanții Sindicatului Muntele vor fi prezenți luni în sălile de pontaj, unde salariații vor putea să-și exprime acordul, indiferent de apartenența sindicală, în legătură cu declanșarea GREVEI generale. 

„Avem convingerea că sunt deja prea multe exemple care arată jaful politicienilor, administratorilor și de ce nu, al unor lideri de sindicat, pe fondul unei politici energetice antinaționale”, susșine Petre Nica. 

Conducerea Sindicatului Muntele contestă experiența casei de insolvență GMC Craiova și susține că firma desemnată ca administrator judiciar provizoriu de către instanță nu ar putea să gestioneze problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara.

Minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni și Vulcan au refuzat să intre vineri în subteran, la schimbul doi, după ce au fost informați de către liderii de sindicat despre declanșarea procedurii de insolvență la CEH și despre firma care a fost desemnată ca administrator judiciar provizoriu pentru a pune în practică un program de redresare a complexului.

Potrivit Agerpres, CEH are datorii de peste 1,2 miliarde lei, iar în cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia, Paroșeni și la minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus