Sunt peste 400 de creditori care au fost notificaţi să-şi depună declaraţiile de creanţă

Valoarea datoriilor acumulate de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este estimată la circa 5 miliarde de lei, în condiţiile în care nu au fost depuse încă toate declaraţiile de creanţă impuse de procedura de insolvenţă în care se află această companie, a anunţat administratorul judiciar al CEH, Emil Gros.

Potrivit acestuia, sunt peste 400 de creditori care au fost notificaţi să-şi depună declaraţiile de creanţă, termenul limită pentru depunerea acestora fiind 30 ianuarie. Cei mai mari creditori sunt ANAF şi Administraţia Fondului de Mediu.

„Avem peste 400 de creditori care au fost notificaţi să-şi depună declaraţiile de creanţă. Acestea urmează să fie verificate şi până pe 19 februarie trebuie să întocmim tabelul preliminar cu creanţele declarate, iar prima adunare a creditorilor o avem pe data de 25 februarie”, a arătat, într-o conferinţă de presă, administratorul judiciar al CEH.

În paralel, se lucrează la raportul despre cauzele care au dus CEH în procedură de insolvenţă, documentul trebuind să fie finalizat până pe 3 februarie.

De asemenea, este în derulare procedura de inventariere a activelor CEH, termenul de finalizare al procedurii fiind stabilit pentru 13 februarie.

Pe de altă parte, patru dintre creditorii CEH au declarat apel împotriva procedurii de intrare în insolvenţă a societăţii, dosarul, care nu are încă un termen, urmând să fie judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală a Administrare Mari Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus