2024 este un an complicat. În premieră, în originala noastră democrație, pe care nici noi n-o înțelegem, vom avea patru rânduri de alegeri, adică toate posibile: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Deci, a venit „Circul!”. În toată țara, deci și în frumoasele târguri hunedorene. Cu sarmalele în gât și regurgitând și puțină salată de BIOF, politicienii din prima linie și reprezentanții partidelor au început să arunce unii în alții cu multe texte, scrise de alții, în care se acuză de toate relele de pe fața pământului, ca să nu zic cu rahat. Filmările sunt Dumnezeu pe pământ! Atâtea greșeli de exprimare n-am auzit în ultimele șase luni câte au fost în doar două săptămâni! Liniștiți-vă, râde lumea de voi!

În altă ordine de idei, am ajuns să îmi fie frică să ies pe stradă de frica politicienilor care au grijă de sănătatea noastră. Mi-e teamă să nu îmi sară vreun politician în față cu stetoscopul, cu vreo seringă sau cu vreo pereche de ochelari (egal că ăia se fac după ce ești supus unor teste, se măsoară distanța interpupilară etc.). Avem medici foarte buni, cadre medicale calificate, spitale etc. Nu mai învrăjbiți lumea împotriva lor, chiar știu ce trebuie să facă! Decât să umblați cu seringa după alegători, mai bine vedeți ce e cu sistemul sanitar! Da, acela subfinanțat de voi!

Mai apoi, uitați-vă că trăim în niște biete târguri în județul ăsta! 88 de locuitori în comuna Bătrâna și vreo 50.000 în Deva și tot cam așa în Hunedoara! De unde atâtea orgolii? Alegem primari în câteva localități ca și cum am alege un șef de scară. În unele turnuri din Deva sau Hunedoara locuiesc mai mulți oameni decât în câteva comune hunedorene. Nu începeți cu vrăjeala că nu lăsați pe nimeni în urmă! Îi lăsați în urmă ținându-i în localitățile alea mici, unde un sfert dintre ei sunt angajați la primărie și pentru care se cere întruna pomană la centru.

Nu v-am auzit să plângeți că județul ăsta e între ultimele în țară la nivel de salarii nete și brute. Vă scuipați ca ultimele lelițe! Ajungă-vă!

Dragi conjudețeni, a venit „Circul” în frumoasele târguri hunedorene, pregătiți-vă!

P.S.: Democrația e scumpă și necesară, nu despre asta e vorba, sper că ați înțeles! Țara e foarte bine, voi sunteți problema!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus