După zeci de ani pe scena teatrului și în cinematografie, actorii Florin Piersic și Alexandru Arșinel se bucură de pensii și indemnizații, dar total diferite.

Alexandru Arișinel se bucură de o bătrânețe lipsită de griji, mai ales din punct de vedere finaciar. Ultimele informații publice referitoare la situația fianaciară a actorului sunt extrase din declarația de avere din 2018, când era manager la Teatrul de Revistă.

 

Conform datelor, Alexandru Arșinel a încasat cu un an în urmă sume ca: 82.894 de lei salariul de manager, 127.704 lei din drepturi de proprietate intelectuală, 35.400 lei pensie de revoluționar, 47.798 de lei pensie și 44.204 lei, indemnizație de merit de la Ministerul Culturii.

În schimb, Florin Piersic, nu se poate bucura de aceleași sume. Actorul a jucat în numeroase filme și piese de teatru, iar după ce s-a retras de pe scenă, statul român i-a oferit o pensie lunară de 2.000 de lei. Marele artist mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

sursa: dcbusiness

5 răspunsuri

 1. Any@Florin.org' Da-mi Doamne prostia ca frumusetea-i trecatoare..... spune:

  In imaginarul colectiv, Florin Piersic ramane cu multele femei frumoase care l-au iubit si cu cateva filme clasice din filmografia noastra. Arsinel cu banii, si cu roluri in reclamede de duzina. Fair ernough…

 2. Pensie de revoluționar?

 3. Nu stiu de ce se plang atat de mult actorii cand ies la pensie. Ei primesc ata cat au contribuit.
  Voi stiti cat castigau artistii pe langa salariul pe care-l aveau? Enorm, dar pentru acesti bani nu li se retinea contributia de asigurari de sanatate. Stiti cat a primit Hamza Pelea pentru rolul lui Mihai Viteazu? Un milion de lei. Salariul mediu era in jur de 2000 lei.Deci 500 de salarii medii de atunci sau salariul mediu pentru 42 de ani. Asta in 2 ani.
  Un cantaret castiga cu 4 spectacole intr-o luna cat castiga un profesor in 8 luni.
  Si pentru toti acesti bani nu se plateau asigurari de sanatate sau pentru pensii.

 4. Actorii primesc o renta sau cum se numeste ea atunci cand filmele sunt difuzate pe diferite posturi de TV sau ruleaza in cinematografe.

 5. neonu7000@yahoo.com' Laurențiu Nistor spune:

  Dacă nu ajung mai tãiați de la Apaprod!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus