Liceul de Arte "Sigismund Toduță" din Deva vernisează miercuri, 6 decembrie 2017, expoziția "Teacher", la Galeria "din Deal", spațiul expozițional destinat elevilor, profesorilor și invitaților instituției .

Lucrările expoziției, realizate de actuali ori foști elevi ai liceului, în prezent studenți ai UAD Cluj-Napoca, prezintă o serie de studii in tehnici specifice desenului, în care profesorii devin model. Ideea de model trece astfel dincolo de conceptul abstract de personalitate, caracter, la o realitate palpabila, măsurabilă. Odată cu acest joc “profesor-model” și “model-profesor” se produce o schimbare si in scenariul educațional, calitatea de model a profesorului este filtrata de creativitatea artistica a elevului, de modul prin care transpune ceea ce simte vis a vis de realitate.

Expoziția dezvăluie publicului o parte din rezultatele proiectului “Atelier de Weekend”, și “Săptămâna altfel” organizate și coordonate de profesorii Iancu Ana si Dragomir Cătălin, în ultimii doi ani, prin activități ce au constat in pregătiri extrașcolare cu elevii grupelor de ceramica si sculptura ,dornici sa-si perfecționeze abilitățile si cunoștințele artistice in desen, modelaj sau culoare.

Expun elevii Brâneț Maria, Albu Maria, Costea Vlad, Udubașa Mihai, Dâmbean Paul, coordonați de prof. Iancu Ana și prof. Cătălin Dragomir

Galeria “din Deal” Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva Str. Titu Maiorescu nr.30 Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus