Senatorii vor să modifice din nou legislația privind asociațiile de proprietari. În acest sens, o propunere legislativă a fost înregistrată la Camera superioară a Parlamentului ce vizează regulile de amenajare interioară a apartamentelor.

În expunerea de motive se precizează că inițiativa are menirea de a aduce clarificări în legislația condominiilor, astfel încât activitatea zilnică desfășurată de asocialțiile de proprietari să fie simplificată și eficientă.

Concret, proiectul de act normativ vine să lămurească procedurile ce trebuie aplicate în administrarea unui imobil și să îmbunătățească participarea locatarilor la luarea deciziilor de interes comun.

Printre măsurile avansate de autorii propunerii se regăsește obligația celor care modifică suprafețele construite sau utile ale locuințelor să comunice proiectul președintelui asociației de proprietari sau administratorului imobilului înainte de începerea efectivă a lucrărilor.

 

Termenul sugerat este de zece zile înainte de demararea lucrărilor în interiorul apartamentului. De menționat că, în prezent, Legea nr. 196/2018 stabilește că schimbările se comunică la final, potrivit Avocatnet. Ulterior, toate modificările trebuie înregistrate în cartea tehnică a construcției și în baza de date a asociației, pentru a se putea stabili consumurile în raport cu noile suprafețe utile.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus