În sala de consiliu a Primăriei Municipiului Petroşani vor avea loc o serie de activităţi pentru comemorarea celor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din luna februarie a anului 2005.

Miercuri, 18 februarie, începând cu ora 08.30, efective din cadrul posturilor montane ale IJJ Hunedoara, Serviciul Public Salvamont Hunedoara, Marian Mustaţă – unul din supravieţuitorii accidentului, fiul defunctului Ioan Corbei şi un sobor de preoţi se vor deplasa în zona Polatişte unde vor depune jerbe de flori şi vor oficia un ceremonial religios de pomenire a celor trecuţi în nefiinţă în urma tragicului accident, la troiţa ridicată în locul unde s-a prăbuşit elicopterul.

Totodată, Primăria din Petroşani va organiza o serie de activităţi comemorative în amintirea acestei triste zile. 

PROGRAM

• 12.45 – 13.00 – primirea invitaţilor la sediul Primăriei Municipiului Petroşani;

• 13.00 – Moment de reculegere

• 13.00 – 13.20 – Prezentarea unor imagini surprinse în momentul desfăşurării acţiunii de salvare din anul 2005;

• 13.20 – 14.30 – Prezentarea unor evocări de către supravieţuitori, aparţinătorii victimelor, autorităţi publice locale şi centrale şi reprezentanţi ai forţelor participante la acţiunea de salvare;

• 14.30 – 15.30 – Expoziţie cu imagini comemorative în holul instituţiei, activităţi de socializare.

Miercuri, 18 februarie, se împlinesc 10 ani de la accidentul aviatic produs în Polatişte, pe Defileul Jiului. Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus