Premierul Victor Ponta a trimis marţi o scrisoare către rectoratul Universității București, prin care anunţă că renunţă la titlul de doctor.

Textul scrisorii:

content-image

Victor Ponta a obținut titlul de doctor în drept din partea Universității București, în iulie 2003, cu teza intitulată „Curtea Penală Internațională”. Îndrumătorul științific al lucrării a fost Adrian Năstase, pe atunci premier în funcție. La 18 iunie 2012, ediția online a revistei Nature a publicat știrea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte”.

O primă decizie de plagiat a fost desfiinţată prin ordin de ministru odată cu organismul care a dat-o, Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. O a doua, cea a Consiliului de Etică al Universităţii din Bucureşti, nu a fost luată în seamă pe motiv că forul nu avea competenţa de judecată. Consiliul de etică de pe lângă Ministerul Educaţiei a decis însă că teza respecta legislaţia din 2003, când a fost susţinută, iar Parchetul lui Tiberiu Niţu a dat un NUP, pe baza expertizei Oficiului Român pentru Drepturi de Autor, potrivit căruia plagiatul nu poate fi dovedit.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus