Automobile Dacia a lansat în premieră mondială marţi, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul model Duster, dotat cu o gamă extinsă de echipamente care pun accent pe confortul şoferului şi al pasagerilor, dar şi cu un design exterior dinamizat.

„Noul Duster păstrează atuurile care au contribuit la succesul primei generaţii: un spaţiu interior generos, capacităţi remarcabile în off-road şi un preţ fără egal”, se arată în dosarul de presă prezentat de Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt.

Pe scurt, potrivit Dacia, noul Duster are „un design exterior 100% nou, modern şi robust, un interior cu design inedit, confortabil, ergonomic şi utilizând materiale de calitate, echipamente noi care facilitează utilizarea în viaţa de zi cu zi” şi „conferă un confort îmbunătăţit şi un plus în materie de plăcere la volan, dar şi o experienţă off-road îmbunătăţită şi capacităţi de trecere în teren accidentat la acelaşi nivel cu generaţia precedentă”.

Utilizarea în off-road este facilitată de introducerea unor echipamente noi, precum sistemul „multiview camera”. Noul Duster propune totodată o serie de echipamente inedite în gama Dacia, aşteptate de clienţi: senzor de depăşire în unghiul mort, airbag-uri cortină, sistem de climatizare automată, card de acces mâini libere şi sistem de activare automată a farurilor.

„Datorită liniilor înălţate şi aspectului mai lat al vehiculului, Noul Duster pare mai impozant iar caracterul său de SUV şi mai afirmat”, a declarat Laurens van den Acker, director de design industrial Groupe Renault.

Partea frontală a noului Duster se remarcă prin: un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lăţimea percepută a maşinii; o nouă identitate luminoasă care integrează lumini de zi cu LED repartizate în trei segmente; o capotă a motorului redesenată care conferă o impresie de robusteţe; un scut frontal mărit, cu aspect cromat, rezistent la zgârieturi şi care îşi păstrează aspectul de origine în timp.

În profil, noul Duster prezintă: flancuri înălţate, care accentuează impresia de robusteţe; un parbriz poziţionat cu 100 mm. mai în faţă şi mai înclinat în comparaţie cu cel al modelului actual, fapt care sporeşte senzaţia de spaţiu disponibil la interior; bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului; jante din aliaj de 17 inch şi pasaje ale roţilor puternic evazate; ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale.

Partea din spate se remarcă prin: bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate; blocuri optice dispuse în extremităţi; semnătura luminoasă Dacia cu 4 carouri roşii, adaptată noului model; scutul de protecţie spate de dimensiuni sporite, de culoare crom.

„La interior, Noul Duster a fost complet redesenat. El este acum mai confortabil şi mai practic, propunând comenzi mai accesibile, echipamente noi şi mai multe spaţii de depozitare. Calitatea materialelor şi finisările mai precise demonstrează faptul că Dacia a trecut la o nouă etapă cu Noul Duster”, a spus David Durand, director de design Dacia.

Dacia mai precizează că noul Duster acordă prioritate pentru confortul interior. „Designul interior a fost complet revăzut pentru a deveni mai practic şi mai confortabil. Dispunerea parbrizului cu 10 centimetri mai în faţă conferă o senzaţie de spaţiu mărit la interior. O atenţie deosebită a fost acordată acusticii, iar insonorizarea habitaclului a permis reducerea semnificativă a nivelului sonor”. În plus, „noua planşă de bord, mai verticală, pare orientată spre şofer datorită formei sale, granulaţia mai fină a materialului din care este alcătuită planşa de bord, îmbinările mai precise şi culoarea mată a plasticului conferă interiorului un aspect valorizant, iar faţada centrală a planşei de bord include un ecran MediaNav Evolution poziţionat mai sus, accesibil şi uşor lizibil”. Totodată, butoanele de comandă sunt dispuse sub forma unei claviaturi, dând astfel o notă modernă habitaclului. Comenzile sistemului de climatizare automată amintesc prin forma lor rotundă de cele trei aeratoare dispuse în partea superioară a planşei de bord.

Volanul este reglabil în înălţime (40 mm) şi în adâncime (50 mm), permiţând astfel şoferului să îşi ajusteze cea mai bună poziţie de condus. Disponibil pe toate modelele gamei Dacia, acest volan cu patru braţe integrează în centru comanda claxonului. Nivelele superioare de echipare beneficiază de un volan îmbrăcat în material Soft Feel foarte rezistent şi în acelaşi timp mai moale şi mai plăcut la atingere.

Consola centrală adăposteşte noi spaţii de depozitare. Dispunerea manetei frânei de mână a permis obţinerea unui spaţiu suplimentar. Consola integrează o nouă manetă a cutiei de viteze cu inserţii din crom satinat. Panourile portierelor integrează mânere de deschidere robuste şi cotiere din material plăcut la atingere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus