Un bărbat de 34 de ani din Iaşi şi-a înscenat propria tâlhărie, dar a fost dat de gol de camera de supraveghere.

Bărbatul, care ar fi pierdut banii la jocurile de noroc, şi-a anunţat soţia să sune la poliţie, să spună că a fost atacat în scara blocului şi i s-au furat 1.100 de lei. Femeia nu a suspectat nimic.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere a blocului se vede, însă, cum bărbatul se aşază de bunăvoie pe jos, cu lucrurile personale împrăştiate în jurul său şi “pozează” în victimă.

Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi a declarat pentru Agerpres că în noaptea de 8 spre 9 martie o femeie a sunat la serviciul 112 pentru a anunţa că soţul său a fost tâlhărit în scara blocului de o persoană necunoscută, care i-a furat 1.100 de lei.

“În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă şi o echipă de poliţişti. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Din cercetările efectuate ulterior, s-a constatat că bărbatul de 34 de ani ar fi determinat-o pe soţia sa să sesizeze instituţiile competente cu privire la faptul că, în timp ce el s-ar fi aflat în scara blocului, ar fi fost victima unei infracţiuni de tâlhărie calificată. În timpul audierilor, bărbatul a susţinut faptul că ar fi fost victima infracţiunii. Totodată, s-a constatat că aspectele relatate de bărbat nu sunt reale, iar acesta şi-ar fi înscenat furtul şi actele de violenţă”, a declarat ag. Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Dacă iniţial poliţiştii au deschis un dosar penal pentru tâlhărie, acum îl achetează pe bărbat pentru că i-a indus în eroare.

sursa: digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus