Incident extrem de periculos în centrul Capitalei. Un câine de luptă a atacat un căţel care se afla cu stăpâna la plimbare şi puţin a lipsit ca femeia să nu fie muşcată. Au intervenit și trecătorii. Oamenii au sărit să tragă câinele din rasa Amstaff, care îşi încleştase colţii în celălalt animal. Stăpâna câinelui atacat a depus plângere la poliţie.

Stăpâna câinelui atacat a povestit pentru Digi 24 că este prima dată când s-a întâlnit cu câinele respectiv, iar cea care îl însoțea i-a spus că nu este stăpâna animalului.

Turcu Veronica, proprietara câinelui atacat: Ea susține că nu, dar eu am văzut la vreo 30 de metri înainte să înceapă atacul câinelui, era la vreo 30 de metri în josul străzii. Și a strigat ține câinele că ăsta ți-l omoară. Avea o lesă. Până să apuce ea să vină, câinele a ajuns la noi și mi l-a tras de pe o mașină pe care apucasem să îl urc și mi l-a apucat de gât, a ajuns și doamna care a început să dea în el ca cu aghiasmă, că nu avea ce să îi facă. Eu strigam la ea de ce nu îți ții câinele și ea mi-a zis că nu e al ei. Poate nu o fi al ei personal. După ce ne-au salvat 2 muncitori, ea l-a luat în lesă. Pornind de la ea, poliția o să afle cine e stăpânul. Muncitorii mi-au spus că au pregătit o rangă și în momentul în care s-a îndepărtat cu câinele, acesta s-a repezit către o mamă cu un copil în brațe. Muncitorul a spus că dacă se mai apropia îl lovea cu ranga. Câinele e un pericol.

Marius Munteanu, dresor, ne-a explicat cum trebuie să acționăm în astfel de momente.

Marius Munteanu, dresor: Nicio persoană dacă nu este antrenată special pentru asemenea incidente, când e vorba de un câine asa puternic cum e Amstaff-ul, nu e pregătit să facă față unui astfel de atac. În imagini, doamna doctor acționează inițial bine, încercând să pună distanță între câinele ei, care e mai mic. Dacă ar fi putut să îl țină sus, era perfect. În primul rând, nu lovim celălalt câine, tot ce va face este să strângă mai rău priza. Trebuie desfăcută lesa și pusă în jurul câinelui care atacă. Dacă mai avem pe cineva dispus să ajute, atunci trebuie amândoi câinii prinși. Câinele atacator trebuie strangulat, deci nu omorât, strangulat până cască gura ca să respire și atunci se despart câinii.

sursa: digi24

Un răspuns

  1. Un câine NU este agresiv natural, indiferent de rasa din care face parte, să vă fie foarte clar acest lucru ! Am avut la un moment dat un vecin care și-a luat un pui de PittBull Terrier dorind să-l antreneze pentru lupte. Surpriză : câinele era mai degraba înclinat să se joace decât să se bata 🙂
    Concluzia : niciodată nu e de vină câinele, adevăratul animal are două picioare, nu patru !
    Stăpânii sunt adevărații vinovați , nu rasa din care face parte câinele. În plus, rasa de Staffordshire Terrier a fost creeată pentru a avea calitățile pittbullului , fără a avea încăpățânarea lui. Chiar si pittbullul e o rasă care se dedică total în apărarea copilului familiei, chiar dacă ascultarea totală i-o acordă doar unui singur stăpân.
    Un animal fără stăpân, atacă doar de foame, pentru a se apăra sau dacă i se induce starea de panică. Un animal cu stăpân atacă fiindcă asta l-a încurajat stăpânul să facă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus