Declaraţie despre corupţie.

Hans Klemm, noul ambasador al SUA la Bucuresti, a publicat pe Facebook un mesaj în care arată că este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate, dar si de sprijinirea respectării statului de drept si a luptei împotriva corupției.

După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat ca președintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci sunt fermecat de cultura, limba si istoria României. Astazi avem aceeasi viziune: o Europa întreaga, libera si în pace. Ca ambasador, țelul meu e sa consolidez parteneriatul nostru pentru securitate si sa sprijin respectarea statului de drept si lupta dumneavoastră contra corupției. Voi lucra să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și poporul român. Eu si soția mea, Mari, abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp”, a precizat în limba română Hans Klemm.

Noul ambasador a sosit duminica seara la Bucuresti. Printre cei care l-au întâmpinat la Aeroportul Otopeni s-a numarat, potrivit Agerpres, si însarcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson. Hans Klemm urmează sa fie primit astăzi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și apoi de președintele Klaus Iohannis.

foto: rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus