O farmacistă din Simeria cu credit în franci elvețieni a plătit o parte din rată în monede de 5, 10 și 50 de bani.

O farmacistă din Simeria cu credit în franci elvețieni a plătit o parte din rată în monede de 5, 10 și 50 de bani.

Georgiana Boița, în vârstă de 29 de ani, a contractat în anul 2007 împreună cu soţul ei un credit ipotecar pentru achiziţionarea unei case în valoare totală de 55.000 de franci elvețieni pentru care rata lunară era de 650 de ron, echivalentul a 317 franci. Acum rata a ajuns la 1.600 de RON, o sumă mult prea mare care, potrivit femeii, reprezintă 70% din veniturile realizate lunar de ea și soțul ei.

În această dimineață tânăra din Simeria s-a prezentat la bancă din Deva cu o cutie plină de monede. A durat minute în şir până când angajații băncii au numărat monedele.

Femeia promite că de acum încolo în fiecare lună va plăti în monede o parte din rată.

Peste 220 de români cu credite în franci elveţieni au făcut plângeri la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, instituţie care a constatat că nicio bancă din România nu a avertizat nici măcar un client asupra riscului la care se expune păstrând valuta creditului.

4 răspunsuri

  1. Cat de penibila ii fata asta cu gestul ei. Ce vina au oamenii de la banca pentru faptul ca ea si-a facut un credit in franci?

  2. penibili sunt si medici cand protesteaza . daca esti bolnav iar medicul tau e in greva te duci si ii spui in fata ca e penibil. orice protest poate sa te afecteze dar s-ar putea ca tu sa beneficiezi de pe urma acestui protest.

  3. da ce penibil era ministrul finantelor cand indemna romanii sa-si faca credite in franci elvetieni,imi aduc aminte parca ar fi ieri 🙂

  4. Decat sa plateasca in monezi mai bine facea langere la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus