"Urs accidentat mortal de o camionetă pe Autostrada Sibiu - Orăştie". Aşa suna în august 2018 o ştire despre un urs lovit de o camionetă de şapte tone undeva pe lângă Sălişte. Cum a ajuns animalul pe autostradă n-au putut nici drumarii să explice. Reprezentanţii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au spus atunci că nu au găsit niciun fel de semne după ce au verificat gardul de siguranţă.

Pentru astfel de evenimente să nu se mai repete, e nevoie de amenajări speciale. În acest an, primele ecoducte pe o autostradă din România, pasaje special construite pentru deplasarea animalelor sălbatice, vor fi deschise pe autostrada Lugoj – Deva. Cel puţin aşa sună cele mai recente “ameninţări” cu care autorităţile ne-au luat la ţintă. Dacă unii se încăpăţânează să vadă mai degrabă un moft în genul ăsta de amenajări, alţii par absolut convinşi că astfel de proiecte nu pot lipsi de pe o autostradă decentă. Dacă traficul are nevoie de siguranţă, atunci şi biodiversitatea merită şansa ei, iar asta nu poate fi conservată decât prin aşa numita infrastructura verde.

Un videoreportaj Hotnews arată care este, în prezent, stadiul lucrărilor şi explică, prin vocea specialiştilor, cât de importante sunt astfel de proiecte.
Autostrada Sibiu – Piteşti va avea garduri ranforsate de trei metri înălţime, astfel încât urşii şi cerbii să nu poată pătrunde pe calea de rulare. De asemenea, vor fi construite trei ecoducte, unul perpendicular pe un tunel.
Potrivit Acordului de Mediu, pe autostrada Sibiu – Piteşti urmează să fie construite Opt noduri rutiere, 70 de poduri, 57 de viaducte, nouă tuneluri şi trei ecoducte.

sursa: tribuna

sursa video: hotnews

Un răspuns

  1. ciptes@yahoo.com' Teslaru Ciprian spune:

    Vorbe și povești !!!! Mergeți la tunel și vedeți acolo la fata locului ce se intamplă !!! Lângă tunel mai jos pe sensul de venit de la Sibiu este o poartă dublă la poarta din gardul de protecție care este tot timpul larg deschisă. Așa este pe toată autostrada Sibiu-Deva ! Cu 2-3 km înainte de ieșirea de Săliște pe sensul Sibiu -Deva , în dreptul bălților de pescuit este un cioban care își usucă fanul pe gardul de protecție al autostrăzii și efectiv se face punte peste el și este lăsat jos din cauza greutății. La Cugir când veneam de la Sibiu spre Deva am lovit mașina și am spart spoilerul și toată partea stângă față. Am oprit mașina și ce să vezi ? O poartă larg deschisă din nou să treacă ciobanii ! Mergeți să vedeți realitatea din teren nu povești pe Facebook !!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus