Pentru membrii Lions, NOI SERVIM este mai mult decȃt un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înființare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi și spiritul Lions se internaționalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate și pentru dezvoltarea continua a comunităţilor lor.

Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.

Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări,  având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.360.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.

Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor Liberty, Intelligence, Our Nations Safety iar sigla are ca element figurativ doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei. Sloganul organizaţiei We serve, adică Noi servim, a devenit deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea. 
La ora actuală, Cluburile Lions servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând activ la viaţa socială a urbei în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.

Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus