Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis un mesaj pe reţelele sociale prin care îndeamnă românii să nu renunţe la muncă nici măcar în timpul izolării la domiciliu. 

“Dacă putem să continuăm activitatea, de la serviciu (instituție publică, firmă), în condiții de igienă/compatibile cu cerințele de izolare socială sau de acasă, e bine să facem acest lucru. Nu muncim, nici noi nici cei din jurul nostru, nu avem de unde să generăm venituri.

De aceea spun că prima noastră preocupare trebuie să fie să ne continuăm activitatea. Pe moment poate că nu ne dăm seama dar prelungirea unei situații de ne-muncă înseamnă mai puține resurse, pentru fiecare dintre noi. Nu vor exista venituri, dacă nu muncim; nu avem resurse.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

“Reintegrarea în activitate, dificilă”

 

“Inclusiv noua lege dată de parlament privind acordarea zilelor libere pentru 1 părinte care să îngrijească copilul la domiciliu vorbește despre acordatea zilelor libere plătite de stat (tot din banii noștri) DUPĂ epuizarea posibilității de a lucra la domiciliu. Acolo unde se poate, desigur. Ruperea legăturii cu mediul de lucru mai mult de o lună, cum este acum starea de urgență, face mai dificilă reintegrarea în activitate.

Da, încurajez continuarea activității și vă mulțumesc anticipat pentru că sunteți de acord.

Iată mai jos câteva sfaturi utile pentru munca la domiciliu, pretabilă și pentru angajații din sistemul public. Mâine reluăm informațiile despre telemuncă.

România muncește! Așa se reconstruiește o țară, așa depășim momentele dificile.

Eu sunt la muncă!”, a mai scris ministrul.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus