PMP are în județ filiale în 42 de localități

Organizația Județeană a Partidului Mișcarea Populară Hunedoara l-a ales pe Viorel Arion în funcția de președinte. Acesta era lider al filialei din ianuarie 2020.

Viorel Arion a intrat în politică la începutul anilor 2000. În 2004, el a candidat din partea PNL pentru Senat, de pe poziția 1. A fost apropiat al lui Dan Radu Rușanu, mai apoi a ajuns în gruparea Stolojan, cu care a și părăsit PNL, în 2006, înscriindu-se în PLD. În 2007 PLD a fuzionat cu PD, rezultând Partidul Democrat Liberal. În 2008, Viorel Arion a candidat din partea PDL pentru postul de deputat în Colegiul nr. 7 Hunedoara, pe care l-a și câștigat.

În 2012, Viorel Arion a intrat din partea PDL în cursa pentru Primăria municipiului Hunedoara. A câștigat la o diferență de 767 de voturi în fața doctorului Bende Barna Gavril. În 2014, PDL și PNL au fuzionat, astfel că Arion s-a întors în PNL.

În 2016, Viorel Arion a candidat din nou la Primărie, de această dată din partea PNL, dar a pierdut la 552 de voturi în fața lui Dan Bobouțanu. În 2017, chiar de ziua sa, a fost exclus din PNL, pe motiv că a obținut rezultate foarte proaste în Hunedoara, la alegerile parlamentare din decembrie 2016. PNL, cu Eleonora Carmen Hărău în fruntea listei la Senat, a reușit să adune doar 3.853 de voturi, de trei mai puține decât PSD.

După ce a fost exclus din PNL, Arion a înființat un partid local – Uniunea pentru Hunedoara  – UPH. Fără vreo șansă, acest proiect politic a fost abandonat, așa că Arion și-a îndreptat cariera politică spre partidul lui Victor Ponta, ProRomânia. Nu s-a înscris în acest partid, dar nici Ponta nu i-a oferit vreo funcție.

În ianuarie 2020 a devenit președinte al PMP Hunedoara, iar în 27 septembrie 2020 a candidat din nou la Primăria municipiului Hunedoara, obținând 3.095 de voturi, față de cele 14.000 ale lui Dan Bobouțanu. A candidat și pe lista PMP pentru Consiliul Județean, reușind să intre în acest for. La parlamentarele din 2020 a deschis lista PMP la Camera Deputaților, dar formațiunea politică nu a reușit să facă pragul electoral de 5 la sută.

Sursa foto: Facebook Viorel Arion

3 răspunsuri

  1. Se stia
    Era aranjat. Politica din Ro e o mizerie.

  2. E adevărat ca avion a dat retroactiv autorizații de construcție țiganilor din hasdat?
    Și dacă da,de ce nu îl iau procurorii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus