Primarul Hunedoarei susține că proiectul de construcție a centurii ocolitoare a municipiului va fi realizat de către Consiliul Județean Hunedoara. Care este reacția președintelui CJ, Adrian David.

La propunerea primarului Viorel Arion, Consiliul Local al municipiului Hunedoara a renunțat luni la alocarea sumei de 100.000 de lei, bani destinați ralizării studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru centura ocolitoare a orașului. Planul, care a fost intens dezbătut și în celelalte administrații locale, prevede construirea unei șosele de la intrarea în municipiu (zona Izvor) până în zona Castelului Corvinilor, în regim de drum județean.

Primarul susține însă că proiectul nu va fi ignorat, doar că va fi realizat de către Consiliul Județean Hunedoara, întrucât administrația locală din Hunedoara nu are banii necesari, iar prin POR 2014-2020 nu pot fi accesate fonduri europene pentru construcția de șosele de centură.

„Consiliul Județean este cel care va iniția și va realiza acest proiect”, a declarat primarul municipiului Hunedoara.

Prins cu minciuna în doi timpi și trei mișcări

Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, a declarat că nu știe despre ce vorbește Viorel Arion.

„Nu am avut nicio discuție în acest sens cu domnul primar. Proiecte de asemenea anvergură sunt apanajul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Nu știu dacă a fost vreo intenție a predecesorilor, dar voi verifica”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Adrian David.

Suma de 100.000 de lei transferată luni a fost pusă la dispoziția Direcției Tehnice pentru plata deconturilor la societatea de transport public local. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus