El a fost membru a trei partide și a cochetat cu ProRomânia

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a anunțat public faptul că Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei, a devenit președinte al Organizației Județene a PMP Hunedoara, începând cu data 17 ianuarie 2020.

Viorel Arion a intrat în politică la începutul anilor 2000. În 2004, el a candidat din partea PNL pentru Senat, de pe poziția 1. A fost apropiat al lui Dan Radu Rușanu, mai apoi a ajuns în gruparea Stolojan, cu care a și părăsit PNL, în 2006, înscriindu-se în PLD. În 2007 PLD a fuzionat cu PD, rezultând Partidul Democrat Liberal. În 2008, Viorel Arion a candidat din partea PDL pentru postul de deputat în Colegiul nr. 7 Hunedoara, pe care l-a și câștigat.

În 2012, Viorel Arion a intrat din partea PDL în cursa pentru Primăria municipiului Hunedoara. A câștigat la o diferență de 767 de voturi în fața doctorului Bende Barna Gavril. În 2014, PDL și PNL au fuzionat, astfel că Arion s-a întors în PNL.

În 2016, Viorel Arion a candidat din nou la Primărie, de această dată din partea PNL, dar a pierdut la 552 de voturi în fața lui Dan Bobouțanu. În 2017, chiar de ziua sa, a fost exclus din PNL, pe motiv că a obținut rezultate foarte proaste în Hunedoara, la alegerile parlamentare din decembrie 2016. PNL, cu Eleonora Carmen Hărău în fruntea listei la Senat, a reușit să adune doar 3.853 de voturi, de trei mai puține decât PSD.

După ce a fost exclus din PNL, Arion a înființat un partid local – Uniunea pentru Hunedoara  – UPH. Fără vreo șansă, acest proiect politic a fost abandonat, așa că Arion și-a îndreptat cariera politică spre partidul lui Victor Ponta, ProRomânia. Nu s-a înscris în acest partid, dar nici Ponta nu i-a oferit vreo funcție.

Acum, Viorel Arion este președinte al PMP, organizația județeană.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus