Senatorul PSD de Hunedoara, Viorel Sălan, critică într-un interviu reacția președintelui Klaus Iohannis după vizita în Israel al premierului Viorica Dăncilă.

Rep: Ce părere v-a făcut polemica din jurul vizitei  oficiale în Israel?

Viorel Sălan: Faptul că o vizită oficială a unor înalţi demnitari români într-o ţară prietenă a generat o polemică în plan intern nu este o situaţie lăudabilă şi nici nu face o impresie favorabilă în plan internaţional. Semnalele pe care România le trimite astfel în exterior nu sunt de bun augur.

Rep: Preşedintele României a cerut, cu această ocazie, demisia premierului pentru că nu l-a informat despre scopul acestei deplasări.

Viorel Sălan: Cadrul constituţional românesc prevede că Parlamentul este instituţia ce poate acorda  mandat premierului în cazul unei vizite oficiale în străinătate şi nu este prevăzută necesitatea vreunei aprobări din partea Preşedintelui României. Nici chiar mandatul Parlamentului nu are caracter imperativ, fiind unul general, susţinut prin votul de învestitură. Altfel, consultarea Preşedintelui cu Guvernul este, conform Constituţiei, opţională şi nu obligatorie şi poate fi făcută fie prin participarea acestuia la şedinţele de guvern, fie prin adresarea de scrisori către prim-ministru. Deci Parlamentul este cel care a acodat votul de încredere actualului guvern şi tot Parlamentul este cel care îl poate retrage. În aceste circumstanţe, nu văd niciun motiv serios pentru care premierul ar trebui să îşi dea demisia.

Rep: Dar ce ne puteţi spune despre eventualele înţelegeri secrete “cu evreii” la care a făcut referire preşedintele?

Viorel Sălan: Ca şef de stat,  Preşedintele României a comis o gravă eroare diplomatică şi politică  atunci când a acuzat public delegaţia Parlamentului României şi a Guvernului că s-ar preta la înţelegeri secrete cu un alt stat. Am putut constata cu toţii că explicaţiile  ulterioare nu au părut de mare ajutor. Poate că în loc de un comunicat cu scuze discutabile, un gest mult mai elegant ar fi să ducem la bun sfârşit  procedura de numire a unui ambasador. Am demonstra astfel concret  cât de importante cu adevărat  sunt relaţiile României cu Israelul în acea parte a lumii, frământată încă de conflicte istorice.

6 răspunsuri

 1. Domnule Jurnalist . Ati uitat sa-l intrebati pe Viorel Sälan ce crede despre sumele foarte mari de lei pe care Statul Roman le cheltuieste cu el. Le merita?

 2. niculitageo@hotmail.com' Nicolae spune:

  Presedintele e o eroare ! 🙁

 3. Nea’ Salane…!!! Las-o moarta si putin pe spate…!!! ‘Matale gresesti profund, mai ales ca din militian te-ai facut direct senator si este de kko. Te judeca “ortacii” , ba te si injura ca maninci cam mult si din banii de demnitar inrolat la partid( dar asta de la PCR se trage)!!!
  Politica externa , lasa sa o faca cine trebuie, ca nu se face cu analfabeti…..!!!!

 4. Ioansinon1943@gmail.com' Stilistul spune:

  El a comis o eroare când si-a ales vopseaua de păr. Poate data viitoare îndreaptă eroarea si alege o nuanță potrivită cu varsta.

 5. Salan=dictator si paranoic.

 6. Bravo! Tov Militian, talica ati zis vorbele astea?. Par ca au iesit din gura unui specialist. Ma indoiesc ca iti apartin. E prea mult pentru un miltian psd-ist.
  Oricum multe succesuri pt ca va meritati banii, diurnele, indemnizatiile pe care le primiti.
  Apropo pensia buna de militian vine si ea lunar?
  In rest pe Baricada luptati pana la ultima suflare impotriva neamtului, soros, statului paralel si la ce va dicteaza psdragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus