În vara anului 1997, Regele Mihai a vizitat Hunedoara. A venit însoțit de Regina Ana. A vizitat Castelul Corvinilor. Era pentru prima oară când îl vedeam. Aveam în față parte dn copilăria mea, pentru că toată copilăria mea, bunica mea maternă îmi explica aproape zilnic faptul că România are Rege. Acum era în fața mea. Îmi amintesc că n-am putut întreba nimic, că stăteam și mă uitam cum ascultă cu atenție ce i se povestea despre Castelul Corvinilor. Mă gândeam – „Ce s-ar fi întâmplat dacă 30 decembrie 1947 nu ar fi existat? Cum am fi trăit? Care ar fi fost viața noastră?”. Nu vom afla niciodată!

Atunci, în acea zi de iulie a anului 1997, am aflat însă că orice ți s-ar întâmpla în viață, demnitatea nu ți-o poate lua nimeni!

Din păcate, astăzi, prin decesul Regelu Mihai, s-a închis un capitol important din istoria României. Controversat sau nu, actul de la 23 August 1944 al Regelui Mihai a scurtat cel de-al Doilea Război Mondial cu 6 luni. Restul e tăcere!

Un răspuns

  1. accredit_ro@yahoo.com' Honni soit qui mal y pense ! spune:

    Este “tacere” si pentru ca “Hunedoara Libera” acorda Regelui Mihai mai putin “spatiu” decat lui Petru Groza sau, mai nou, Imparatului Frantz Iozef.
    Cam asa se scrie istoria la Deva, selectiv si cu parti-pris. Un minim gest reparator ar putea fi preluarea recentului editorial al lui Valentin Stan inchinat Majestatii sale. Poate ca s-ar intelege mai bine atunci ce a pierdut Romania o data cu Regele Mihai….(Vezi http://www.valentinstan.ro ) Iar Valentin Stan, om cu vocatie de profesor, n-ar avea nimic impotriva….
    Dar editorii Hunedoara Libera par sa prefere a prelua pe nemestecate publicatiile budapestane de prin 1870, cu iz de mucegai si revizionism cat cuprinde….
    Trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus