STRÂNS UNIŢI în jurul lui Moloţ, Țîmpău și fidelii baronului hunedorean au dat cu liberalismul de pământ încă o dată.

Punerea sub urmărire penală a premierului Victor Ponta a fost un prilej în plus pentru Bogdan Țîmpău să-şi demonstreze abilitatea de a mima revolta şi sprijinul necondiţionat pentru justiţie.

Portavoce a acestor „nobile deziderate”, deputatul hunedorean tratează cu măsuri diferite cazul premierului Victor Ponta şi cel al mentorului său, baronul de Hunedoara Mircea Moloţ.

Luni, prin intermediul unui comunicat de presă, Țîmpău a înfierat conducerea Guvernului, acuzând PSD că face zid în jurul premierului şi cerând demisia acestuia după ce DNA a dispus începerea urmăririi penale pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspiciunile penale în cazul “MOLOŢ”, trecute cu vederea

Iată ce spune deputatul Bogdan Ţîmpău, şeful interimar al vechiului PNL Hunedoara, formaţiune care a dat deja doi premianţi de elită pe lista DNA: „Spre deosebire de acest comportament duplicitar al PSD, în frunte cu Victor Ponta, orientat în mod flagrant spre apărarea tuturor membrilor de partid asupra cărora planează suspiciuni penale, Partidul Național Liberal adoptă o poziție tranșantă, fără echivoc prin votarea cererilor privind încuviințarea urmăririi penale înaintate Parlamentului.”

Sintagma „suspiciuni penale” a devenit extrem de populară în judeţul Hunedoara după ce Mircea Moloţ a fost pus sub urmărire penală pentru nu mai puţin de 30 de fapte de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinere fără drept a unui document care conţine secrete de stat. Moloţ a stat 3 luni în arest la domiciliu, se află sub control judiciar, iar procurorii DNA au pus sechestru pe toată averea sa. Mai mult, Moloţ a fost declarat definitiv incompatibil de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în luna ianuarie a acestui an.

Cu toate acestea, de la momentul reţinerii lui Mircea Moloţ şi până în prezent, deputatul Bogdan Ţîmpău, înscăunat lider interimar pe fotoliul baronului de Hunedoara, s-a remarcat apărându-şi mentorul şi invocând „prezumţia de nevinovăţie”. Deputatul Ţîmpău a ignorat apelurile societăţii civile şi ale celorlalte forţe politice care au cerut la momentul respectiv DEMISIA preşedintelui CJ Hunedoara.

Moloţ nu “se ţine cu dinţii de scaun”, așa cum o face Ponta

Deputatul Bogdan Ţîmpău dă lecţii de moralitate şi vorbeşte despre felul în care premierul „se ţine cu dinţii” de fotoliul de premier. O spune cel al cărui mentor „se ţine cu dinţii” de fotoliul de preşedinte, apelând la toate tertipurile avocăţeşti.

„Niciun membru PNL nu ar fi pus România în situația în care ne găsim astăzi prin refuzul lui Victor Ponta de a-și da demisia. Disperarea premierului este mare: se ține cu dinții de scaunul de la Palatul Victoria cu toate consecințele negative pe care le antrenează pe plan extern, la nivel de imagine și de credibilitate, acest gest”, susţine în declaraţia sa deputatul Bogdan Ţîmpău.

CITEŞTE ŞI: Parlamentul l-a SALVAT pe Ponta de conflictul de interese

Iată comunicatul complet al deputatului Bogdan Ţîmpău din data de 8 iunie 2015:

“Declaraţie de presă

Co-președintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Țîmpău: Îndemnul lui Victor Ponta: “Uniți-vă în jurul meu, susțineți-mă,. protejați-mă!-un mare rău făcut României

În ultimele zile a devenit, mai evidentă ca niciodată, diferența între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal în ceea ce privește raportarea la justiție.

Dacă la nivel declarativ, atât Victor Ponta, cât și alți lideri marcanți ai PSD clamează independența justiției și nevoia ca deciziile sale să fie respectate și puse în aplicare, în practică asistăm la un adevărat desant împotriva celei de-a treia puteri în stat.

Spre deosebire de acest comportament duplicitar al PSD, în frunte cu Victor Ponta, orientat în mod flagrant spre apărarea tuturor membrilor de partid asupra cărora planează suspiciuni penale, Partidul Național Liberal adoptă o poziție tranșantă, fără echivoc prin votarea cererilor privind încuviințarea urmăririi penale înaintate Parlamentului.

În timp ce PSD-ul a blocat sistematic cererile justiției în Parlament, cel mai recent și răsunător fiind cazul Șova, Partidul Național Liberal nu a boicotat sau contestat cererile justiției, deși au existat cazuri în care lideri liberali au fost deferiți justiției, iar ulterior au primit decizii de neîncepere a urmării penale.

Diferența de abordare este uriașă, iar dublul limbaj al PSD-ului din ultima vreme nu face altceva decât să o adâncească. Criteriile de integritate introduse prin modificările aduse la statutul partidului, recent aprobate de către PNL, sunt dovada vie a faptului că pentru liberali este importantă stabilirea unor criterii transparente de desemnare a membrilor care ocupă funcții de conducere atât în partid, cât și în Guvern. În baza articolului 26 din acest statut, un membru PNL nu poate ocupa nicio funcție dobândită prin susținerea partidului dacă face obiectul unei cercetări penale, pentru că partidul îi retrage de îndată sprijinul politic.

Niciun membru PNL nu ar fi pus România în situația în care ne găsim astăzi prin refuzul lui Victor Ponta de a-și da demisia. Disperarea premierului este mare: se ține cu dinții de scaunul de la Palatul Victoria cu toate consecințele negative pe care le antrenează pe plan extern, la nivel de imagine și de credibilitate, acest gest.

Până în momentul unui verdict final, Victor Ponta beneficiază de prezumția de nevinovăție dar în societatea românească, persoanele care ocupă funcții, precum cea de prim -ministru, trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni.

Apelul la unitate al lui Victor Ponta nu este în jurul unui principiu, al unui ideal, ci al unei persoane: “Uniți-vă în jurul meu, susțineți-mă, protejați-mă!” Acesta nu este un strigăt de luptă, ci unul de disperare.

Soluția nu poate fi decât una-Victor Ponta trebuie să plece din fruntea acestui Guvern, iar în Parlament majoritatea parlamentară va trebui să dea un vot pentru aprobarea începerii urmăririi penale

Bogdan Radu Ţîmpău

Co- președinte PNL Hunedoara”

CITEŞTE ŞI: Inculpaţii din dosarul “Frauda la DGASPC” rămân sub control judiciar

8 răspunsuri

 1. Mai haulica mai, in primul rand ar trebui sa iti fie rusine pentru ce faci nu pentru ca te cheama tot Bogdan ca si pe cel de care scri dar pentru ca esti platit tot de un liberal ca sa dai in colegul lui. Era simplu sa scri doar comunicatul dar inteleg ca seful tau tot de la PNL dar probabil mai invidios ca el nu este acolo unde si-ar fi dorit te pune sa arunci cu noroi in colegii lui iar pentru asta va spun la amandoi RUSINICA !

 2. Haulica, seful tau de la PSD iti da ceva prima pentru ca il speli pe Ponta?

 3. todorion@yahoo.com' vremadevarul spune:

  Domnul co-presedinte PNL Hunenedoara Bogdan Tampau a specificat in comunicatul de presa daca cititi corect ca prim ministrul Romanie trebuie sa fie deasupra oricarei suspiciuni si ca nimeni nu-i ia prezumtia de nevinovatie.
  Asa ca domnule Haulica supuneti tot adevarul pana la capat nu doar o partea care o vrea Patronul dumneavoastra.

 4. pop_iuliasss@yahoo.com' pop iulia spune:

  Cred ca te platește bine, cine te platește, dacă denaturezi adevărul in felul asta.
  Recomand cititorilor sa citesca prima data comunicatul de presa, așa cum am facut-o și eu, pe urma articolul, așa iși dă lumea seama ca e un articol comandat. Rușine, vrem adevărul așa cum e , ne-am săturat de comenzi politice in presă.

 5. Timpau uita, dar noi nu uitam. De ce nu a dat comunicat dupa ce l-a saltat DNA pe Molot? Il apara si acum cand e cu un picior in puscarie. Da, timpau e duplicitar, o sluga

 6. Toți sunt niște slugi ai propriilor interese și atât.Voi ce credeți că Bogdan Țîmpău a câștigat la LOTO de a ajuns să aibă mașină AUDI?Aaaa da sigur toți o să ziceți că a câștigat cinstit banii din fabrica de pâine de la Turdaș (unde DNA-ul nu a ajuns) sau poate din business-ul nașului cu automate de cafea.Hai să fim cât de cât realiști și să recunoaștem că ÎNTREAGA clasă politică hunedoreană este plină până la refuz cu agarici dăștia (foști plimbători de mape rușene) sau alți oameni politici roșiii de nesimțire și fapte penale care încă nu ies la iveală decât la comanda cuiva.
  Din punctul meu de vedere și nu numai nu Hăulică e de vină și nici patronul lui oricare ar fi culoare politică ci noi cei ce nu avem curajul de a ne apăra drepturile date de constituția din care ăștia habar nu au nici măcar un articol.

 7. Timpau nu e duplicitar, e IPOCRIT ca de altfel toate slugile in functii ale jupanului

 8. Mi-e rusine ca am platit cotizatia la PNL si am fost naiv. E o mafie de fapt, un grup infractional organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus