Votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională

Votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis, joi, Birourile permanente reunite, cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez,. Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi – n.r.) reprezintă o încălcare a pricipiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură – asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

Deputatul Florin Roman (PNL) spune că inițiatorii moțiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituționale.

„I-am urmărit argumentația constituțională. Dacă ați fi respectat toți pașii, nu am fi fost aici.Nu am înțeles de ce ați pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esențial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

Sursa: Europa FM

Un răspuns

  1. Mai contează faptul că însăși CONSTITUȚIA ROMÂNIEI impune votul în plen într-un interval bine precizat ?
    Pe cîțache nu-l prea interesează constituția, doar cele 10 miliarde peșcheș pentru baronii partidului, iar pe mobilierul de la Cotroceni să poată controla numirea procurorilor…
    Vai ție popor de mămăligă, ce-ai ajuns să stai capră la alogenii ăștia, n-ai pic de respect de sine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus