Din cele 2.000 de locuri de muncă promise, Viorel Arion a creat câteva zeci pentru colegi de partid, fini și colaboratori apropiați.

În campania electorală din anul 2012, candidatul Viorel Arion a promis locuri de muncă pentru toți hunedorenii, ca soluție pentru dezvoltarea municipiului Hunedoara. Arion s-a lăudat că imediat după ce va depune jurământul în calitate de primar își va lua ranița în spate și va pleca în lume după investitori. A jurat cu mâna pe Biblie, în direct, la postul de televiziune controlat de familia sa, că va face tot ce îi stă în putință pentru ca Hunedoara să renască și pentru ca locuitorii orașului să trăiască în bunăstare.

În primii 3 ani de mandat, primarul nu a reușit să aducă la Hunedoara vreun investitor, însă a reușit să creeze câteva locuri de muncă. Nu pentru toți hunedorenii, cum poate ne-am fi așteptat, ci pentru colegii de partid, pentru rude și colaboratori apropiați.

Funcții beton pentru vicepreședinții PDL

La data de 10 februarie 2014, înaintea fuziunii cu PNL, Biroul Permanent Local al PDL Hunedoara (condus de Viorel Arion), număra 8 vicepreședinți. Șase dintre aceștia s-au ales cu funcții călduțe imediat după alegerile locale din 2012.

Astfel, Nicușor Eduard Ștefan (care este și fin al primarului) a fost înscăunat în funcția de manager al Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din localitate (după ce a fost director financiar contabil), deși avea deja un loc de muncă – director economic la Spitalul de Psihiatrie de la Zam. Nicușor Ștefan a mimat în 2012 o candidatură la Camera Deputaților din partea ARD (când de fapt primarul Arion a susținut-o pe candidata USL Carmen Hărău). Silvia Ghenea a fost prima opțiune a lui Viorel Arion pentru funcția de manager al Spitalului după ce Gavril Bende Barna a fost executat din funcție. Ulterior, după ce Nicușor Ștefan a câștigat examenul pentru șefia Spitalului, Silvia Ghenea s-a transferat în Primăria Hunedoara. Carollina Radu a fost inițial numită director medical al Spitalului și a obținut postul după ce a câștigat examenul. În prezent este și consilier local. Tot consilier local este și notarul public Ladislau Farcaș, fost director al Companiei Minvest Deva.

Valeriu Bejinariu a fost ales în 2012 pe lista de consilieri locali ai PDL, însă a renunțat la această funcție după ce a fost numit director general al SC Parc Industrial SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local Hunedoara. Dacă în 2013, Valeriu Bejinariu susținea că gradul de ocupare în parc este de 99%, astăzi afacerea Parcul Industrial este pe butuci. Tot pe butuci este și SC Eco Sid SRL, firmă aflată cu un pas în groapa falimentului. Societatea a fost preluată imediat după alegerile din 2012 de un alt om al primarului Viorel Arion, Nicolae Baloșin. Ambiția primarului de a avea propriul serviciu de transport public de persoane, dar și litigiile moștenite, au făcut din Eco Sid o piatră de moară pentru administrația locală din Hunedoara.

Posturile din Primărie, la discreția Partidului

Patru din cei 9 secretari executivi ai BPL al PDL Hunedoara s-au ales, de asemenea, cu funcții politice sau administrative după câștigarea alegerilor locale din 2012. Astfel, afaceriștii Nicoleta Olariu și Ovidiu Crișan au aterizat în Consiliul Local după ce au candidat din partea PDL. Aurel Bold a fost numit director al Grădinii Zoologice din Hunedoara, iar Geanina Mataragiu a fost angajată la Primărie pe funcția de consilier al primarului (la fel ca Adelina Plic, membră a organizației de tineret). Din această ecuație nu lipsește nici fiul lui Aurel Bold, Andrei, care a fost angajat pe funcția de șef Serviciu în cadrul Direcției Asistență Socială.

Bianca Lovasz, unul din președinții de zonă din cadrul PDL, a ajuns Director Venituri în cadrul Primăriei după un scurt sejur în preajma primarului (ca și consilier), iar Radu Popoviciu (președintele Tineretului PDL) a fost numit director adjunct la Direcția Tehnică. Fiica trezorierului PDL Hunedoara, Ada Cervencovici, Andreea, este de asemenea angajată la Primărie pe un post de consilier superior.

Alți fini, alți prieteni, alte locuri de muncă

Familia Fan Adriana și Valentin, finii primarului Viorel Arion, și-au găsit de asemenea locuri de muncă în administrația locală. Fina este consilier juridic la Primărie, iar finul este director general al firmei de transport a Consiliului Local Hunedoara, SC PRIM TRANSPREST SRL. Un alt propiat al primarului, Costin Tinca (fost director al TV INFO HD) a ajuns director al Muzeului Castelul Corvinilor. De asemenea, la Hunedoara și-a găsit un loc de muncă și fostul city manager al Devei, Corina Oprișiu, care a ajuns în administrația locală pe postul de Director Executiv.

Celor enumerați mai sus li se alătură consilierii locali Alexandru Mărginean și Robert Muzsic care și-au completat CV-urile cu perioade în care au fost angajați ai SC Eco Sid SRL (în același timp în care au ocupat și funcțiile de consilieri locali). Și consilierul local Florin Cazan a fost „rezolvat” după ce a renunțat la mandat și locul său a fost luat de un PDL-ist, Gigi Munteanu. Cazan a fost angajat la Spitalul Municipal din Hunedoara pe postul de consilier juridic.

Viorel Arion și-a îndeplinit o parte din promisiunea care se referea la locurile de muncă. Păcat că hunedorenii nu și-au dat seama la timp că, pentru a obține un loc de muncă decent în oraș trebuie să fie membri de partid sau rude cu familia primarului. 

3 răspunsuri

  1. Astia ar fi cei de sus, dar noi, de jos, care am dat examene, si nu am luat , pentru ca nu avem bani, si nu avem rude sus puse, sau pile la primarie sau spital, cum ne descurcam, domunle primar, cel cinstit si drept. unde mergem sa lucram, in ANGLIA? rusine de ce-ai facut cu orasul, prin afacerile tale si ciurda ta de sugatori de pula, du-te-n mortii matii de cacat, cu tot cu politica si partidul tau de muisti. mori in pula mea de jeg uman, suge-ti pula de la toti hunedorenii.

  2. sulitasa@yahoo.com' aLinNa spune:

    Sa va iau natia in p..a de comunisti! Voi ce mortii mamilor voastre ati facut? Ati devalizat o tara si ati distrus industria, iar cei mai mari baroni sunt tot la voi in PSD, mu…lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus