Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 14 octombrie. Vremea se mai răcește în această săptămână. Va fi din nou mai cald față de normalul perioadei, în intervalul 7-14 octombrie.

În județul Alba, temperaturile scad săptămâna aceasta până la 17 grade Celsius și cresc din nou, până la valori de 26 grade Celsius, după 23 septembrie. Sunt așteptate ploi în perioada 6-11 octombrie.

Săptămâna 16-23 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sudvestice. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei

Săptămâna 23-30 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 30 septembrie – 7 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 7-14 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

sursa: alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus