Asociația EcoStuff România anunță că, după săptămâni întregi de muncă, în acest weekend, timișorenii vor putea vedea pentru prima dată cum va arăta cea mai mare construcție din sticle de plastic din lume, un pod ce va fi “lansat la apă” pe Bega.

După ce s-au strâns zeci de mii de PET-uri, care au fost colectate în piscina de La Căpițe, vizavi de sediul Universității de Vest, în urmă cu două săptămâni a început construcția primelor elemente care vor forma podul. Acum, organizatorii au ajuns în etapa finală, și anumea cea de construire a celor 74 de module ale podului, ce vor fi umplute cu PET-uri.

timthumb

Prin urmare, sâmbătă și duminică, la terasa La Căpițe sunt așteptați toți cei care vor să dea o mână de ajutor, oricând între orele 10.00 și 20.00. Sunt așteptați să participe cel puțin 100 de voluntari care să contribuie la construirea celui mai mare pod din sticle de plastic din lume. “În același timp mai este nevoie de pet-uri. Câteva mii au fost strivite de cei care și-au făcut un obicei din a sări în piscina plină cu pet-uri, motiv pentru care organizatorii invită în continuare toți timișorenii să aducă pet-uri, mai ales de 2 si 2.5 litri”, spune Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff România.

cu.podu este un proiect prin care organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care poluează apele din România și din întreaga lume.

SURSA: Pressalert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus