Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din România a ajuns la 11. Două persoane au murit deja din această cauză.

“În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 – 21.08.2019 au fost înregistrate 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au înregistrat două decese în Călăraşi şi Buzău”, se arată în informare.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Galaţi – 3 cazuri, Călăraşi şi Bucureşti – cu câte 2 cazuri, câte un caz în Buzău, Dolj, Iaşi, Tulcea. Un caz a avut expunere atât în judeţul Galaţi, cât şi în Tulcea.

Ce recomandă specialiştii

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus