Conducerea unității a luat măsura din motive de siguranță a datelor și pentru că traficul e Internet era îngreunat de vizionarea clipurilor.

Angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu nu mai au voie în timpul programului să intre pe YouTube și pe Facebook, de pe calculatoarele de serviciu.

Acces interzis pe YouTube șI Facebook pentru angajații din Spitalul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu. Ei au acces în continuare la Internet, dar doar pe site-urile care îi ajută în activitatea medicală, potrivit directorului instituției, Cornel Benchea. De asemenea, fiecare angajat care folosește calculatorul în interes de serviciu va avea o adresă de mail oficială și nu va mai putea trimite documente de pe Yahoo sau Gmail.

Protecția datelor și siguranță

„Vom face adrese de mail cu terminația Spitalul Județean, să nu mai folosească Yahoo. (…) și toată lumea nu o să mai aibă acces pe anumite site-uri”, a explicat Cornel Benchea.

Directorul SJU Sibiu spune că accesul la YouTube este blocat deja la nivelul unității medicale și că temporar s-a redat accesul la Facebook, după ce unii angajați au solicitat acest lucru, dar și acesta va fi tăiat, din nou, în scurt timp.

Restricționarea accesului pe anumite site-uri care nu au profil medical și nu sunt folosite pentru a trimite documente medicale s-a făcut din motive de protecție a datelor și de securitate. În plus, accesarea de către angajați a canalului YouTube a îngreunat foarte mult traficul, a epxlicat directorul, citat de Agerpres. SCJU din Sibiu este cel mai mare spital public din județ, care deservește pacienți și din Alba, Brașov și Hunedoara.

sursa: dcmedical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus