Câteva mii de turiști sunt prezenți în stațiunile montane din județul Hunedoara, în majoritatea acestora locurile de cazare fiind ocupate de Revelion în proporție de peste 90%, potrivit estimărilor salvamontiștilor.

Toate pârtiile de schi din Straja, Râușor și Parâng sunt funcționale, iar grosimea stratului de zăpadă se apropie de un metru.

“Este foarte frig, dar vremea este superbă pentru schi. În stațiunile Straja, Râușor și Parâng stratul de zăpadă măsoară între 80 și 90 de centimetri. În Straja, gradul de ocupare a stațiunii depășește 90 % și, cu mare greutate, se mai poate găsi un loc de cazare. La fel, este și în stațiunea Râușor, din Retezat. În Parâng, cabanele sunt rezervate în proporție de peste 70%”, a declarat, miercuri, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiștii asigură serviciul de permanență în Straja, Parâng și Râușor, dar și la Cabana Pietrele, din Retezat, locul fiind căutat în această perioadă a anului de turiștii care își mai doresc încă un Revelion clasic, la cabană. “La Cabana Pietrele, zăpada măsoară peste un metru, iar peisajul este de-a dreptul feeric. Aici vin turiști care țin la Revelionul tradițional, de cabană”, a spus Bodean.

Salvamontiștii le recomandă tuturor turiștilor să fie prudenți, să nu consume alcool peste măsură și să nu se îndepărteze de cabanele din stațiunile turistice pentru că ceața poate apărea oricând și există riscul să se rătăcească. Orice probleme pot fi anunțate la numărul 0-SALVAMONT sau la apelul de urgență 112.

AGERPRES

Foto: Sorin Blada – Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus