Potrivit salvamontiştilor hunedoreni, stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri în Straja. Toate pârtiile din staţiunea turistică din Valea Jiului sunt pregătite tehnic pentru sezonul de schi, al cărui start va fi dat în acest weekend.

În staţiunile montane din Valea Jiului a nins mult în ultimele zile. Potrivit şefului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, în Straja stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri, iar în Parâng se apropie de 40 de centimetri.

În aceste condiţii există riscul de avalanşe în cele două staţiuni turistice, în principal în Straja, unde în partea către Gorj s-a depus într-o perioadă scurtă de timp foarte multă zăpadă, spun reprezentanţii Salvamont. Risc de avalanşă există şi în Parâng, depunere mare de zăpadă fiind în apropiere de vârfuri.

Straja, pregătită pentru schiori

Toate pârtiile din Straja sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru schi. Astfel că startul sezonului de iarnă va fi dat la sfârşitul acestei săptămâni. În Straja s-a putut schia şi în weekendul trecut, însă doar pe pârtia Constantinescu. 

Situaţia nu este însă la fel şi în Parâng, a mai declarat şeful Salvamont Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus