Printre proiectele care urmează să fie dezbătute în şedinţa de vineri a Consiliului Local se află şi Caietul de sarcini pentru viitorul contract de servicii pentru transportul public local.

Caietul de sarcini pregătit de administraţia publică din Deva pentru noul contract de concesiune al serviciului de transport public va fi unul extrem de restrictiv după cum susţine primarul Petru Mărginean. Practic, noile condiţii impuse de municipalitate pentru operatorii economici care efectuează transport public de persoane ar urma să ridice gradul serviciilor oferite către populaţie.

“Vă invit la şedinţa de vineri şi, prin intermediul dumneavoastră îi invit şi pe reprezentanţii societăţii civile. Va fi o dezbatere frumoasă”, le-a spus Mărginean jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă de marţi.

Firmele care vor dori să obţină concesiunea serviciului de transport vor trebui să respecte câteva cerințe care vor implica în mod obligatoriu și cheltuieli necesare pentru achiziția de mijloace de transport moderne, dotate cu climă, rampe pentru persoane cu dizabilităţi, cu GPS și afișaj electronic.

Actualul serviciu de transport, “o prostie”

În septembrie 2014, primarul Devei, Petru Mărginean, a catalogat drept „o păcăleală, o prostie” actuala concesiune a serviciului public.

„Sunt cartiere întregi care nu au fost luate în seamă atunci când s-a făcut concesiunea. Primim zilnic reclamații în legătură cu starea tehnică a microbuzelor, cu atitudinea șoferilor sau cu calitatea serviciilor publice de transport”, a declarat primarul.

Afirmațiile primarului par să fie susținute de un sondaj realizat la nivelul municipiului Deva de către firma care a întocmit studiul de oportunitate pentru implementarea sistemului de management al serviciului de transport public local. Astfel, potrivit reprezentanților societății, 71% din călătorii chestionați s-au declarat nemulțumiți de calitatea și eficiența serviciului de transport. 66% și-au exprimat nemulțumirea față de confortul oferit de mijloacele de transport, iar 53% nu sunt deloc mulțumiți de siguranța oferită în timpul călătoriilor. Principala nemulțumire indicată de devenii chestionați se referă la starea vehiculelor.

3 răspunsuri

  1. Am fost in germania si pana si in cel mai mic satuc existau autobuze cu rampe pentru persoanele cu dizabilitati… Am putut circula singur peste tot.. Aici in judetul Hunedoara nu pot merge nici in Deva cu scaunul rulant deoarece nu exista autobuze cu rampe pentru scaunul rulant desi legea obliga la acest lucru inca din 2008 :(((

    Este o mare mizerie ce se intimpla cu transportul in comun in tot judetul Hunedoara… daca va interesati o sa vedeti ca in toate satele mici ale judetului transportul in comun este asigurat de catre amicii primarului cu niste “maxi taxi” de toata jena, legate cu sarma si cu geamurile lipite cu pungi de plastic :(((

  2. Nu are rost sa insiram tot ce trebuie sa indeplineasca aceste firme.Spun doar atit,duceti-va la Brasov,Timisoara si alte resedinte de judet pentru a vedea transport in comun.

  3. O zi ploioasa si transportul in comun devean da chix din nou, harbuitele microbuze sunt pline ochi si vin din ce in ce mai rar….oricum transportul in comun e vai de capul lui, o bataie de joc a firmelor de transport dar si a primarului care atribuie contractele si care a venit la Primarie dorindu/si un oras “sanatos” …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus