În anul Centenarului Marii Uniri, în Panteonul Moților de la Țebea omagiem Eroii care au luptat în Primul Război Mondial. La Țebea, Eroi cunoscuți și necunoscuți își găsesc odihna la umbra gorunilor seculari, vegheați de spiritul Crăișorului Munților, Avram Iancu. În 25 octombrie, de Ziua Armatei României, se cuvine să le aducem un pios omagiu Lor și tuturor românilor care au pierit pe câmpul de luptă în Războiul de Reîntregire a Neamului Românesc.

Ziua de 25 octombrie este, totodată, și un prilej de sărbătoare. Sărbătorim Armata țării, soldații, subofițerii și ofițerii care au fost și sunt în rândurile sale. Aniversăm 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 înfăptuită la Alba Iulia. Aniversăm un secol de când România este stat național, independent și suveran. Un secol de existență în care neamul românesc a trecut prin încercări grele, a luptat, s-a ridicat și a mers mai departe!

În 25 octombrie, de la ora 16.00, la Țebea va avea loc o evocare istorică a evenimentelor care au favorizat realizarea Marii Uniri, importanța luptelor din Primul Război Mondial și tributul de sânge plătit de români. În continuare, va avea loc ceremonia depunerii de jerbe și buchete de flori la mormintele Eroilor, urmată de un scurt program de cântece patriotice. Evenimentul inițiat de Consiliul Județean Hunedoara este organizat împreună cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus