Crucea Roșie Română, filiala județului Hunedoara, organizează de ziua ei o masă socială în colonia de lângă groapa de gunoi a municipiului Deva.

În fiecare an în data de 8 mai este marcată “Ziua Internațională a Crucii Roșii”. Mâine, începând cu ora 14.00, reprezentanţii Crucii Roşii din Deva vor oferi o masă caldă unor oameni cu nevoi speciale din localitate.

“În colonia de lângă groapa de gunoi a municipiului Deva trăiesc în condiții improprii aproximativ 80 de ființe umane, oameni care se simt excluși de societate din cauza lipsei de educație, de instruire și de statut social. Am ales să mergem lângă ei, să stăm la masă cu ei, să discutăm cu ei și să le aflăm problemele, dorințele, visele lor. Dorim să atragem atenția tuturor factorilor cu putere de decizie cu privire la existența acestor oameni, să dăm un semnal de incluziune socială a acestora, să le spunem că viața poate fi și altfel, dar mai ales că au dreptul la această viață”, a declarat Dan Terteci, preşedintele filialei Crucii Roşii Hunedoara.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus