Evenimentul are loc în fața Bisericii de piatră „Sfântul Gheorghe” din Streisîngiorgiu

Anual la 18 aprilie, se marchează începând cu 1983, Ziua internațională a monumentelor și a siturilor, la propunerea ICOMOS – Comitetul Internațional al Monumentelor și Siturilor, aprobată de Conferința Generală a UNESCO. Această aniversare oferă posibilitatea conștientizării publicului cu privire la patrimoniul monumentelor și siturilor la nivel național și mondial, precum și a vulnerabilității acestuia, dar și asupra eforturilor necesare protecției și conservării sale.
Și în acest an, Orașul Călan, Consiliul Local și Primăria, și societatea civilă, se alătură tuturor celor care țin să evidențieze necesitatea ca istoria și tradițiile comunităților să fie respectate, protejate și promovate.
Vă invităm în 18 aprile 2018, cu începere de la ora 10.00 în fața Bisericii de piatră „Sfântul Gheorghe” din Streisîngiorgiu, monument istoric emblematic al acestor ținuturi, unde profesori de istorie din cadrul Liceului Tehnologic „Ovid Densușianu” Călan, vor susține în fața celor interesați o lecție deschisă de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus