11 veterani de război din municipiul Deva au fost premiați de Primărie și CL

„I-am omagiat pe cei pentru care apărarea ţării noastre a fost și este crezul suprem, dar și pe cei care nu mai sunt alături de noi, pe cei care și-au dat viața pentru a apăra valorile naționale, libertatea națiunii române și care au construit pentru generațiile de astăzi, o Românie puternică”, a declarant primarul Devei, Nicolae Florin Oancea.

11 veterani de război din municipiul Deva au primit diplome de excelență și un premiu simbolic. Aceștia au luptat pe front sau care au îngrijit răniții în spitalele de campanie

58380160_2300767330246044_7199923548259876864_o

„Am acordat diplome de excelență și altor cinci veterani de război din alte localități ale județului Hunedoara: Orăștie, Brad și Bretea Română, care sunt membri ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Hunedoara.

O diplomă de excelență i-am oferit și președintelui Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Hunedoara, colonel în rezervă Nicolai Lozneanu, pentru întreaga lui activitate desfășurată în recunoașterea meritelor veteranilor de război pe care îi reprezintă cu cinste și pentru buna colaborare pe care eu și Primăria Municipiului Deva o avem cu dânsul.

Cu toții sunt eroii noștri, ai neamului românesc. Sunt un adevărat tezaur uman, o lecție de demnitate și patriotism, sunt cei cărora România de astăzi le datorează veșnică recunoștință. Ei sunt cei care nu au șovăit când țara i-a chemat la datorie.
Cei sărbătoriți astăzi au înțeles mai bine ca oricine că pământul României trebuie apărat cu orice preț!

Omagiul și gândurile mele bune se îndreaptă şi către văduvele de război, văduvele veteranilor de război și familiile lor, pentru curajul şi demnitatea cu care au trecut peste ororile războiului.

Veteranii noștri au tot respectul și prețuirea mea și a comunității noastre!

La mulți ani, dragii noștri veterani, cei care, prin faptele voastre de arme, ați scris istoria României!”, a spus Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus