Județul Hunedoara | STATISTICI CANDIDAȚI

11 liste și 143 de candidați pe 9 locuri în Senat și Camera Deputaților. Cei 143 au 36 de profesii diferite. Cei mai mulți dintre ei sunt ingineri – 46, urmați de economiști – 26 și câte 13 profesori și juriști.

În același timp, pe liste sunt 3 medici veterinari și doi medici, dar și cadre MAI și militare, precum și un matematician. Nu lipsesc de pe liste minerii, tehnicienii veterinari și cei auto, un bucătar, un instructor de fitness, un faianțar, chiar și un teolog, dar și un agent de securitate, un mecanic auto, precum și un operator video.

Din cei 143 de candidați, 114 sunt bărbați și doar 29 – femei.

Doar 3 din cele 11 formațiuni politice au adus candidați de la București, Voluntari, Lehliu Gară și Târgu Jiu. Pe listele USR se găsesc cei mai mulți candidați de import.

Cel mai bogat candidat este deputatul Eleonora Carmen Hărău, locul I al listei PNL pentru Senat.

Șase dintre candidați au mai fost sau sunt parlamentari în funcție în actuala legislatură. Este vorba despre Laurențiu Nistor (PSD), Natalia Elena Intotero (PSD), Petru Sorin Marica (PSD), Cornel Cristian Resmeriță (PSD), Eleonora Carmen Hărău (PNL) și Haralambie Vochițoiu (PMP).

Pe liste se regăsesc și 5 primari în funcție – Marcel Adrian Goia (PNL) – Hațeg, Ovidiu Ilie Furdui (PNL) – Crișcior, Mihai Gabriel Irimie (PNL) – Șoimuș, Petru Sorin Marica (PSD) – Sălașu de Sus. Alți 3 viceprimari sunt candidați – Cristian Ion Merișanu (PSD) – Vulcan, Alin Adam Țambă (PSD) – Orăștie și Florin Vasile Băd (PRM) – Vața de Jos.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD) este, de asemenea, candidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus